Foto: AFP/Scanpix

Pie uzvaras Francijā notiekošā Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm otrā posma spēlē sestdien tika Itālijas izlase, kas ar 58:47 (12:10, 8:10, 20:9, 18:18) pārspēja Slovākiju.

Rezultatīvākā uzvarētāju rindās bija Džiordžia Sotana, kura guva 22 punktus, taču neviena cita basketboliste Itālijas izlases rindās desmit punktu robežu nesasniedza. Savukārt slovākietēm trāpīgākā izrādījās Lusija Kupčikova, kura iemeta 12 punktus.

Itālijas valstsvienības rindās uz laukuma izgāja visas 12 basketbolistes, kamēr Slovākijas izlasē pie teikšanas tika desmit spēlētājas.

Līdzi ņemot rezultātus no pirmā posma mačiem, E apakšgrupā Itālija četrās spēlēs ir tikusi pie diviem panākumiem. Savukārt slovākietes tikpat spēlēs cīnījušās bez uzvarām, pirms noslēdzošās piektās kārtas ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā.

Citā šīs grupas spēlē turcietes pārliecinoši apspēlēja Zviedrijas izlasi ar rezultātu 72:51 (17:16, 14:10, 24:11, 17:14), kas bija Turcijas valstsvienības ceturtais panākums četrās cīņās.

Rezultatīvākā uzvarētāju sastāvā ar 15 punktiem bija Isila Albena, bet zviedrietēm trāpīgākā izrādījās Frīda Eldebrinka - viņas kontā 15 punkti.

Pēc uzvaras Turcijas izlase šobrīd ir vienīgā E apakšgrupā, kas izcīnījusi četras uzvaras. Trīs panākumus trijās cīņās izcīnījusi Spānija, kurai sestdienas vakarā paredzēts mačs ar Melnkalni. Savukārt itālietēm uzvara pār Slovākiju ļāvusi no piektās vietas pakāpties uz trešo pozīciju, kas nodrošina dalību ceturtdaļfinālā. Savukārt ceturtajā vietā ierindojas Melnkalne, kurai trīs spēlēs viena uzvara, bet piektajā vietā esošā Zviedrija četros mačos piedzīvojusi trīs zaudējumus.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmā posma C apakšgrupā piedzīvoja zaudējumus pret Franciju, Lielbritāniju un Serbiju, noslēdzot dalību sacensībās jau pēc trim spēlēm.

Pirmo posmu bez Latvijas, Ukrainas un Lietuvas nepārvarēja arī iepriekšējo sešu Eiropas čempionātu finālos spēlējusī Krievijas izlase.

Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies abu otrā posma grupu četras labākās komandas.

Sacensības risināsies no 15. līdz 30.jūnijam. Apakšgrupu turnīrā komandas sacentās Trēlazē un Vānā, otrajā posmā tās tiekas Vandē un Lillē, bet izslēgšanas mači notiks Oršī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!