Foto: DELFI
Itālijas sporta laikraksta "Gazzetta dello Sport" veiktajā aptaujā par 2009.gada otro labāko basketbolisti Eiropā šonedēļ atzīta Latvijas valstsvienības un Krievijas superlīgas kluba Maskavas apgabala "Spartak" spēlētāja Anete Jēkabsone-Žogota.

Jēkabsone-Žogota aptaujā ieguva otru lielāko balsu skaitu, par deviņām balsīm piekāpjoties vienīgi francūzietei Sandrīnai Grudā, kura pārstāv latviešu speciālista Gundara Vētras trenēto pagājušās sezonas Krievijas čempionvienību Jekaterinburgas UGMK. Savukārt trešajā vietā ierindojās grieķiete Evantija Malci.

Vīriešu konkurencē par labāko tika atzīts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un Spānijas izlases spēlētājs Po Gasols, kurš šo balvu ieguva otro gadu pēc kārtas. Otrajā vietā palika Dalasas "Mavericks" un Vācijas valstsvienības basketbolists Dirks Novickis, bet trešajā - Hidajets Turkoglu no Turcijas.

Kopumā labākos basketbolistus noteica 147 žurnālisti, treneri un spēlētāji no 29 valstīm.

LETA jau ziņoja, ka Jēkabsone-Žogota laikraksta "Gazetta dello Sport" balvu ieguva 2007.gadā.

Kā vēstīts, Jēkabsone-Žogota ir izvirzīta arī gada labākās Eiropas spēlētājas balsojumam Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") versijā. Savukārt balsojumā par gada labāko jauno basketbolisti Eiropā iekļautas latvietes Elīna Babkina un Sabīne Niedola.

Līdzjutējiem ir iespēja nobalsot "www.fibaeurope.com" mājaslapā internetā. Uzvarētāji tiks paziņoti janvārī.

Gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē ikvienam balsotājam ir jāizvēlas trīs kandidāti no piedāvātajiem.

Anete Jēkabsone-Žogota FIBA aptaujā jau tika atzīta par 2005.gada labāko jauno basketbolisti Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!