Foto: F64
Latvijas basketbola klubs "Ventspils" Eiropas Izaicinājuma kausa turnīra spēlē otrdien savā laukumā dramatiskā cīņā, pateicoties Džamara Janga metienam, ar 77:75 (20:21, 25:14, 12:24, 20:16) pārspēja Krievijas vienību "Ņižņij Novgorod".

Uzvarētājiem pa 19 punktiem guva Džamars Jangs un Stīvens Grejs, bet 15 punkti un piecas atlēkušās bumbas Mareka Meiera kontā.

Tikmēr Krievijas kluba labā 20 punktus sameta Mihals Ignerskis, bet ar 18 punktiem izcēlās Nemanja Protičs.


Mačs iesākās līdzīgā cīņā, kurā pēc spēlētām piecām minūtēm rezultāts bija 8:8, bet tad "Ventspils" guva četrus punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā. Turpinājumā abas komandas guva punktus, bet pirmās ceturtdaļas izskaņā veiksmīgāk nospēlēja "Ņižņij Novgorod", izvirzoties vadībā ar 21:20.

Otrajā ceturtdaļā turpinājās sīva spēkošanās, taču tās otrajā pusē "Ventspils" pārņēma spēles grožus savās rokās un izvirzījās vadībā ar 35:28. Šo pārsvaru mājinieki prata palielināt līdz 12 punktiem, taču pirmais puslaiks noslēdzās ar 45:35 ventspilnieku labā.

Otrā puslaika sākumā Krievijas vienība spēles gaitu izlīdzināja un lēnām, bet pamatīgi samazināja rezultāta starpību. Pēc spēlētām astoņām minūtēm trešajā ceturtdaļā "Ventspils" bija guvusi tikai desmit punktus, bet "Ņižņij Novgorod" bija pietuvojusies līdz vienam punktam (55:54). Atlikušajās minūtēs mājinieki nespēja noturēties vadībā un pirms pēdējām desmit minūtēm rezultāts bija 57:59.

Ceturtajā ceturtdaļā abas komandas spēlēja līdzīgi un divas reizes tablo rādīja neizšķirtu, bet tad Krievijas vienības spēlētāji guva piecus punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 66:61. Pie šī rezultāta tālmetienu realizēja Bojans Bakičs, tomēr nākamajās epizodēs "Ventspils" neveiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, nesavācot atlēkušās bumbas pie sava groza un zaudējot punktus.

Aizraujošā galotnē "Ventspils" spēlētājs Stīvens Grejs realizēja divus tālmetienus, bet pretinieki - vienu un rezultāts kļuva 70:72 viesu labā. Vienības katra guva pa trim punktiem un iespēja spēlēt uzbrukumu pusminūti pirms spēles beigām bija ventspilniekiem un tajā mājinieki izspēlēja kombināciju un brīvu tālmetienu realizēja Džamars Jangs, izvirzoties vadība ar 76:75. Nākamajā uzbrukumā "Ņižņij Novgorod" izpildīja ļoti neprecīzu tālmetienu un pret Jangu tika pārkāpti noteikumi, ventspilnieku basketbolists realizēja vienu no diviem soda metieniem, un "Ventspils" svinēja uzvaru.

"Ventspils" komandai bija pirmā spēle bez kapteiņa Jāņa Strēlnieka, kurš pagājušajā nedēļā panāca vienošanos ar Krievijas vienību Sanktpēterburgas "Spartak".

Pēc šīs uzvaras "Ventspils" un Ukrainas vienība Južnijas "Himik" ar divām uzvarām trīs spēlēs ir B grupas līderpozīcijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!