Foto: DELFI

Spēles pret bijušajiem klubiem vienmēr ir īpašas, tāpēc arī mazliet emocionālākas, pēc "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēles starp vadošajiem valsts klubiem "Ventspils" un "VEF Rīga" pauda Latvijas čempionu ventspilnieku aizsargs Kristaps Janičenoks.

Kā zināms, trešdien Bauskā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta gaitā tikās pēdējo gadu vadošās pašmāju komandas "Ventspils" un "VEF Rīga", kurā pārāki ar 90:85 bija ventspilnieki. Šosezon 31 gadu vecais Janičenoks papildinājis "Ventspils" rindas, lai gan pirms tam vairākus gadus spēlēja tieši "VEF Rīga" sastāvā, turklāt bija šīs vienības kapteinis.

"Mačs labs - izdevās uzvarēt un nosargāt pirmo vietu LBL kopvērtējumā. Neteikšu, ka šī man bija parasta spēle. Man tā noteikti bija mazliet emocionālāka nekā pārējiem," izteicās Janičenoks. "Protams, gribēju šo maču uzvarēt, jo spēles pret bijušajiem klubiem vienmēr ir īpašas. Varbūt pēc gada man tas aizmirsīsies, bet šī vispār man "Ventspils" sastāvā bija tikai trešā spēle, un uzreiz nāk pretī "VEF Rīga"."

Janičenoks šajā mačā ar 14 punktiem bija otrais rezultatīvākais "Ventspils" komandas basketbolists.

"Šobrīd vēl neesmu labā formā, tāpēc trenerim bieži prasīju maiņas, kas man nav raksturīgi. Šoreiz nospēlējām gudrāku basketbolu. Beigās atļāvām Džeraldam Robinsonam darīt, ko viņš grib. Pats pat no viņa atkāpos - lai viņš met tos tālmetienus. Pārējie Rīgas komandas basketbolisti tikmēr stāvēja kā sālsstabiņi," izcēla Janičenoks, kurš piebilda, ka basketbols nav teniss, kur visu izšķir viens spēlētājs.

Kā zināms, Robinsons šajā cīņā pārliecinoši kļuva par rezultatīvāko basketbolistu, gūdams 38 punktus.

"Ventspils ir ļoti patīkama pilsēta - ģimenei ļoti piemērota. Ļoti labi, ka Latvijā ir tāds basketbola klubs. Neliekuļojot varu teikt, ka "Ventspils" ir ar lielu pieredzi, un klubs ir tāds, kādam tam jābūt - ar savu biroju un visu pārējo. Turklāt ir skaidrība, kā klubā viss notiek. Ja kaut kas nav tā, uzreiz zini, ko darīt, lai situāciju izlabotu. Šeit ir ļoti augsts profesionālais līmenis. Esmu patīkami pārsteigts," atklāja Janičenoks, kurš piebilda, ka šobrīd viņš vēl nav optimālā formā, bet to varētu sasniegt tuvākajā laikā.

Pēc uzvaras pār "VEF Rīga" komandu "Ventspilij" ir izdevies ar desmit uzvarām 11 spēlēs nostiprināties LBL kopvērtējuma vadībā, kamēr rīdzinieki ar četriem panākumiem sešos mačos ir ceturtie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!