Foto: AFP/Scanpix

Viens no Latvijas basketbola izlases līderiem Kristaps Janičenoks vienojies ar BK "Ventspils" par līguma noslēgšanu uz trim gadiem, apstiprina komanda.

Līgums ar Janičenoku noslēgts līdz 2016./2017.gada sezonas beigām. Janičenoks pirmo reizi BK "Ventspils" sastāvā laukumā dosies 26. novembrī ULEB Eiropas kausa spēlē pret Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban".

Pēc sadarbības neturpināšanas ar "VEF Rīga", Janičenoks bija palicis bez kluba. Viņš aizvadīja treniņus ar Latvijas basketbola līgas (LBL) komandu BK "Jelgava".

Piektdien izskanēja neoficiāla informācija par šāda darījuma iespējamību, tomēr līdz šim apstiprinājuma tam nebija. Piektdien vakarā klubs par Janičenoka pievienošanos paziņoja oficiāli.

Basketbola kluba "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics atzīst, ka Kristapa Janičenoka vārds Latvijas basketbolā komentārus neprasa gan tiem, kas par basketbolu interesējas pastiprināti, gan tiem, kam par šo sporta veidu ir attālināta nojausma: "Domāju, katra komanda būtu priecīga savā rīcībā iegūt tādu personību un spēlētāju, kā Kristaps Janičenoks. Vienošanās ar Latvijā vienu no labākiem spēlētājiem tik panākta garu sarunu rezultātā un mēs ļoti priecājamies, ka Kristaps turpmākos 2,5 gadus pārstāvēs Ventspils pilsētas komandu".

Janičenoks priecājas par iespēju pievienoties "Ventspils" klubam, kuru viņš uzskatu par spēcīgu un stabilu Eiropas līmeņa klubu: "Vispirms vēlos pateikt paldies Ventspils kluba vadībai un trenerim par doto iespēju. Šobrīd ir mazliet neierasta sajūta, jo vienmēr esmu spēlējis pret Ventspili, bet tas dod pozitīvu papildus uztraukumu un interesi par to kā būs spēlēt BK "Ventspils" sastāvā ".

Kristaps Janičenoks dzimis 1983. gadā Rīgā. Savu profesionālo basketbolista karjeru uzsāka 16 gadu vecumā "Brocēni/LMT" komandā, bet 2001. pārstāvēja Rīgas "Skonto". Uz savu pirmo ārvalstu komandu Janičenoks devās 2003. gadā, kad vienu sezonu pavada Beļģijas klubā Lježas "Basket". Vēlāk devās uz Vāciju, kur spēlēja Bonnas "Telekom Baskets" komandā. 2006. gadā Janičenoks pārcēlās uz Itāliju, kur pārstāvēja "Orlandina Basket", "Climamio" un "Teramo Basket" komandas. 2008. gadā uz īsu brīdi pievienojās""Barons/LMT", bet tā paša gada decembrī atgriezās Itālijā, lai spēlētu Venēcijas klubā "Umana". Kopš 2010. gada pārstāvēja "VEF Rīga" komandu.

Tāpat viņš četras reizes ar Latvijas basketbola izlasi piedalījies Eiropas čempionāta finālturnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!