Foto: DELFI
Kazahstānas vadošais basketbola klubs "Astana" ir oficiāli apstiprinājis Jāņa Blūma pievienošanos komandai, vēsta kluba mājas lapa.

"Pateicoties mūsu sponsoriem un ģenerāldirektoram, mūsu komandai pievienosies divi izcili spēlētāji - Jānis Blūms un Džerijs Džonsons," izteicies "BC Astana" treneris Mateo Bonikolli. "Ar Jāni Blūmu neviens nav jāiepazīstina - viņš ir atnācis, lai ar savu talantu palīdzētu mūsu komandai. Viņš ir pieredzējis spēlētājs ar augstu spēles izpratni. Mēs domājam viņu izmantot kā uzbrūkošo aizsargu."

Savu profesionālo basketbolista karjeru Blūms iesāka "BK Skonto", tad pievienojās Polijas klubam "Anvil", kur aizvadīja vienu sezonu un atgriezās Latvijā, kļūstot par divkārtēju Latvijas čempionu "BK Ventspils" sastāvā (2005. un 2006.gadā).

Pēc tam Blūms pārgāja uz "Lietuvos rytas" komandu, no kuras nonāca "Basket Napoli" klubā Itālijā.

2008.gada vasarā Latvijas basketbolists parakstīja divu gadu līgumu ar "Bilbao" un kļuva par Spānijas vicečempionu, bet pēc tam atgriezās Lietuvā, "Lietuvos rytas" komandā. Jau rakstījām, ka lietuvieši bija ar mieru atstāt latviešu basketbolistu klubā, ja viņš piekritīs algas samazinājumam.

"BC Astana" ir astoņkārtēji Kazahstānas čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!