Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks piektdien Vācijas čempionātā debitēja ar 12 gūtiem punktiem un dramatisku uzvaru.

Strēlnieka pārstāvētā Bambergas "Brose Baskets" sezonas pirmajā mačā ar 83:82 (19:22, 16:20, 25:19, 23:21) savā laukumā spraigā galotnē uzvarēja Brēmerhāfenes "Eisbaren" komandu, ko pārstāv pagājušās sezonas Latvijas čempionu "Ventspils" amerikāņu leģionārs Lorenco Viljamss.

Strēlnieks šajā duelī laukumā pavadīja 30 minūtes un 27 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks komandā. Latvietis iemeta divus no trim divpunktu metieniem, divus no sešiem tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat Strēlnieka rēķinā četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda, viena pārtverta bumba un divas personiskās piezīmes.

Vēl nedaudz vairāk kā minūti līdz pamatlaika beigām "Brose Baskets" atradās vadībā ar 83:77, taču tad sāncenši guva piecus punktus pēc kārtas, turklāt tālmetienu iemeta Viljamss. Tiesa, rezultāts pēc tam palika nemainīgs.

Iepriekšējā sezonā "Brose Baskets" nepārvarēja Vācijas čempionāta ceturtdaļfināla barjeru, bet pirms tam četrus gadus pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas.

Šosezon "Brose Baskets" spēlēs Eiropas kausa sacensībās.

Iepriekš no Latvijas basketbolistiem Bambergas komandā spēlējis latvietis Uvis Helmanis, kurš tāpat kā Strēlnieks nāk no Talsiem. Helmanis šo vienību pārstāvēja no 2002. līdz 2006.gadam.

Strēlnieks pagājušajā sezonā spēlēja Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītajā Ukrainas čempionvienībā Kijevas "Budiveļņik", taču pēc sezonas abas puses līgumu lauza, latvietim kļūstot par brīvo aģentu.

Iepriekšējā sezonā Strēlnieks kļuva par Ukrainas čempionu.

Strēlnieks aizpagājušo sezonu pavadīja Krievijas klubā Sanktpēterburgas "Spartak", taču pērnajā augustā viņš pievienojās Kijevas komandai. Latvietis uz "Spartak" komandu pārgāja 2011.gada novembrī, pārceļoties no Latvijas kluba "Ventspils".

Latvijas izlases rindās Strēlnieks piedalījies 2011. un 2013.gada Eiropas čempionātu finālturnīros, kā arī šovasar palīdzēja valstsvienībai jau kārtējo reizi kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!