Foto: F64

"VEF Rīga" spēlētājs Jānis Timma saņēmis atzinību no VTB Vienotās līgas, tiekot atzīts par sezonas labāko jauno spēlētāju, vēsta klubs.

VTB Vienotajā līgā Timma šosezon "VEF Rīga" sastāvā izgāja laukumā 28 spēlēs, kurās vidēji 29 spēlētajās minūtēs viņam 12,9 punkti (1p. - 85,5%; 2p. - 56,6%; 3p. - 33,3%), 4,5 atlēkušās bumbas, 1,4 pārtvertas bumbas un efektivitātes koeficients +14,3.

Uz šo balvu pretendēja visi spēlētāji no VTB Vienotās līgas, kas jaunāki par 23 gadiem. Balvas noteikšanā tika ņemts vērā spēlētāju sniegums sezonas laikā, tā lietderība, kā arī ekspertu grupas viedoklis, ko veidoja Gundars Vētra (Latvija), Jiri Zideks (Čehija), Hanno Motola (Somija), Sergejs Tarakanovs, Ilona Korstina, Ivans Jedeško (visi - Krievija), Tomas Pačesas (Lietuva), Martins Mūrseps un Heino Endens (abi - Igaunija).

Labākā līgas jaunā spēlētāja balsojumā aiz Jāņa palika Sanktpēterburgas "Zenit" spēlētāji Artjoms Vihrovs un Dmitrijs Kulagins, kā arī Saratovas "Avtodor" centrs Artjoms Kļimenko. Pagājušajā sezonā par VTB Vienotās līgas labāko jaunāko spēlētāju tika atzīts Dmitrijs Kulagins un Edgars Ulanovs, bet sezonu pirms tam - Sergejs Karasjovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!