Latviešu basketbolists Rolands Šmits svētdien debitēja prestižā Spānijas augstākās līgas (ACB) čempionāta spēlē.

Aizvadītajā mačā 17 gadus vecais Šmits guva četrus punktus, bet viņa pārstāvētā "Fuenlabrada" komanda ar rezultātu 57:80 (11:14, 13:25, 11:21, 22:20) savā laukumā pārliecinoši piekāpās Saragosas "Cai" vienībai.

Šmits laukumā izgāja mača 38.minūtē, nospēlēto divu minūšu un 59 sekunžu laikā, pagūstot realizēt abus izpildītos divpunktu metienus, kas kopā deva četrus punktus. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, cīņu noslēdzot ar pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Fuelnabrada" komandā šosezon spēlē arī Kristaps Valters, kurš šim mačam nebija pieteikts traumas dēļ.

Valmieras basketbola audzēknis Šmits "Fuenlabrada" sistēmā spēlē kopš 2011.gada beigām. Kopš tā laika cits valmierietis Mārtiņš Mālmanis pārstāv Vitorijas "Caja Laboral" vienību un šosezon pat bija pieteikts ULEB Eirolīgas turnīram.

Šmits 2011.gadā palīdzēja Latvijas U-16 izlasei izcīnīt sesto vietu Eiropas čempionātā, bet pērn ar viņu sastāvā sesto vietu Eiropā izcīnīja arī Latvijas U-18 valstsvienība.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā "Fuenlabrada" ar 11 uzvarām 33 spēlēs kopvērtējumā ieņem 16.vietu 18 komandu konkurencē. Vienība jau garantējusi vietas saglabāšanu ACB arī nākamajā sezonā.

Savukārt pozīciju augstāk ar 11 uzvarām 32 mačos atrodas Kristapa Porziņģa pārstāvētā Seviljas "Cajasol" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!