Foto: F64

Cēsu basketbola audzēknis Rodions Kurucs, kurš pašlaik spēlē Latvijas vicečempionu "VEF Rīga" sistēmā, panācis ilgtermiņa vienošanos ar Spānijas vicečempioniem "Barcelona", vēsta basketbola apskatnieks Deivids Piks.

"Spānijas klubs "Barcelona" panākuši ilgtermiņa vienošanos ar 17 gadus veco uzbrucēju no Latvijas Kurucu," savā "Twitter" profilā paziņojis Piks.

Tāpat šo informāciju apstiprinājis portāls "ara.cat". Zīmīgi, ka Kurucam un Latvijas basketbolistiem brāļiem Dāvim un Dairim Bertānam, kuri pašlaik pārstāv citas Spānijas augstākās līgas (ACB) komandas, attiecīgi Vitorijas "Laboral Kutxa" un "Dominion Bilbao Basket", ir viens un tas pats aģents Artūrs Kalnītis.

Kā zināms, Kurucs aprīlī bija uzaicināts piedalīties Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rīkotajā 14.starptautiskajā jauno talantu nometnē "Basketbols bez robežām".

Septiņpadsmit gadus vecais Kurucs pērn Latvijas kadetu izlases sastāvā izcīnīja otro vietu Eiropas U-16 čempionātā un tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē. Šajā sezonā viņš "VEF Rīga" sastāvā piedalījies četrās VTB Vienotās līgas spēlēs, vidēji izceļoties ar 0,5 atlēkušajām bumbām.

Uzbrucējs trešo sezonu spēlē Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā, kur pārstāv vienību "VEF skola". Aizvadītajā sezonā Kurucs piedalījies 13 mačos, kā laikā vidēji guva 10,8 punktus, izcīnīja 6,2 atlēkušās bumbas un veica 3,8 rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Adidas Next Generation" finālturnīrā, ko dēvē par jauniešu Eirolīgu, Latvijas jaunais basketbolists aizvadīja trīs spēles, vidēji laukumā pavadot 29 minūtes un 53 sekundes. To laikā Kurucs vidēji sameta 15,7 punktus, izcīnīja piecas bumbas zem groziem, kā arī 2,3 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Aizvadītajā sezonā "Barcelona" kļuva par vietējās līgas vicečempioniem, bet ULEB Eirolīgā piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā.

"Barcelona" ir vecākais klubs ACB, nākamvasar tas svinēs 90 gadu jubileju. Kopā šī vienība septiņas reizes cīnījusies ULEB Eirolīgas turnīra finālā, divreiz kļūstot par čempioniem. Tikmēr Spānijas čempionātā Barselonas vienība triumfējusi 18 reizes, pie tam septiņi tituli iegūti pēdējos 14 gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!