Foto: F64
Jaunizveidotās Latvijas komandas "Liepājas basketbols" rindas otrdien papildinājis latviešu aizsargs Roberts Krastiņš, vēsta klubs.

Ar basketbolistu panākta vienošanās uz nākamo sezonu.

Pašlaik 24 gadus vecais aizsargs savā karjerā ir pārstāvējis tikai Liepājas komandas, bet pagājušajā sezonā "Betsafe/Liepāja" rindās viņš aizvadīja 29 mačus "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā, kuru laikā 26 reizes izgāja sākumsastāvā un guva vidēji 13,5 punktus. Tāpat Krastiņš atdeva 2,9 rezultatīvas piespēles un sakrāja 3,7 atlēkušās bumbas.

Savukārt Baltijas Basketbola līgā (BBL) aizsargs deviņās no 11 spēlēm devās sākumsastāvā, kā arī guva 10,3 punktus, atdeva 2,4 rezultatīvas piespēles un sakrāja 3,8 atlēkušās bumbas.

"Krastiņš bija viens no pirmajiem, kam es izteicu piedāvājumu pievienoties komandai," Liepājas vienības sociālā tīkla "Instagram" kontā citēts komandas galvenais treneris Artūrs Štālbergs. "Esmu priecīgs, ka beidzot izdevās vienoties un mūsu komandu pārstāvēs vēl viens liepājnieks. Iepriekšējā sezonā Roberts apliecināja savas līdera kvalitātes, bet šogad sagaidu no viņa vēl vairāk."

Jau vēstīts, ka jaunizveidotais Latvijas klubs "Liepājas basketbols" savas rindas papildinājis arī ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgā spēlējušu amerikāni Džastinu Džonsonu, kā arī viņa tautieti Desmondu Rindžeru. Tāpat komanda pastiprinājusies ar Rihardu Bērziņu, Uvi Vārnu, Valteru Vuciņu, Arni Ati un lietuvieti Justu Nausēdu.

Maijā tika dibināts jauns basketbola klubs Liepājā, kas pārstāv biedrību "Sporta klubs "Liepājas basketbols"". Biedrības pamatuzdevums ir izveidot vienotu basketbola sistēmu Liepājā un attīstīt bērnu, jauniešu un pieaugušo spēlētāju izaugsmi, nodrošinot Liepāju ar augstākā līmeņa vīriešu un sieviešu profesionālajām komandām, kas pārstāvētu Liepāju Latvijas un starptautiskajā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!