"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas sērijas otrajā mačā pirmdien "Jēkabpils" savā laukumā ar rezultātu 71:69 (16:17, 14:16, 11:12, 18:14, 12:10) pagarinājumā pieveica "Liepāja"/"Triobet" vienību.

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1-1.

Visu otro un trešo ceturtdaļu vadībā atradās tikai liepājnieki, turklāt trešās ceturtdaļas beigu daļā pēc Mažuta tālmetiena viesi ieguva līdz tam lielāko pārsvaru mačā (45:37). Tas gan bija īslaicīgi un ceturtās ceturtdaļas sākuma daļā Rinalds Sirsniņš ar tālmetienu jau izvirzīja "Jēkabpili" priekšā ar 48:45.

Kaut liepājnieki ātri vien atguva vadību, 22 sekundes pirms pamatlaika beigām Oskars Virsis ar diviem soda metieniem panāca izlīdzinājumu 58:58. Pēdējais uzbrukums "Liepāja"/"Triobet" komandai nebija sekmīgs, tāpēc vienībām nācās spēlēt pagarinājumu.

Pieliktās piecminūtes ievadā pa četriem punktiem guva Edgars Štelmahers un amerikānis Maikls Bērvels, izvirzot "Jēkabpili" vadībā ar 67:61. Mareks Jurevičus, iemetot trīs soda metienus pēc kārtas, pēdējā minūtē pietuvojās līdz 69:70, tomēr pēc tam viņa tālmetiens, kas varēja izraut savai komandai uzvaru, lidoja grozam garām, un "Jēkabpils" varēja priecāties par grūtu uzvaru.

Uzvarētājiem ar 14 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās Bērvels, 13 punktus pievienoja Rinalds Sirsniņš, kurš pagarinājumā piezīmju normas dēļ nevarēja doties laukumā, bet 12 punktus sameta Oskars Virsis.

Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" rindās ar 14 punktiem izcēlās Jurevičus, bet pa 12 punktiem iemeta Jānis Antrops un lietuvietis Edgars Zeļonis, kurš tika arī pie astoņām bumbām zem groziem.

Kā zināms, sērijas pirmajā mačā "Liepāja"/"Triobet" guva uzvaru ar 83:72.

Trešo reizi komandas ceturtdien sacentīsies Liepājā, bet pēc tam sērija atkal atgriezīsies Jēkabpilī.

Tieši "Jēkabpils" komanda pagājušajā sezonā izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas, pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē tiekot pie godalgām. Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" pēdējo reizi pie medaļas tika 2012.gadā, kad arī izcīnīja bronzu.

Abas komandas šosezon LBL turnīrā savā starpā tikušās četras reizes, katrai vienībai izcīnot pa diviem panākumiem. Sezonas pirmajā mačā "Jēkabpils" savā laukumā bija pārāki ar 74:69, bet pēc tam Liepājā mājinieki revanšējās ar pārliecinošo 79:61. Pēcāk vēl vienā duelī "Jēkabpils" savu skatītāju priekšā bija pārāki ar 78:73, bet aprīļa sākumā "Liepāja"/"Triobet" mājās atkal uzvarēja ar 78:65.

Līdz pat LBL regulārā turnīra beigām "Liepāja"/"Triobet" pretendēja uz pirmo vietu, taču to ar 23 uzvarām 31 mačā noslēdza trešajā vietā. Tikmēr "Jēkabpils" ar 17 panākumiem regulārajā turnīrā bija piektie.

Savukārt izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā sērijā līdz trim uzvarām ar 3-0 pārspēja "Barons"/LDz, bet pusfinālā ar 1-3 piekāpās pagājušās sezonas vicečempioniem "VEF Rīga". Savukārt "Jēkabpils" ļoti spraigā ceturtdaļfināla sērijā ar 3-2 pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolistus, bet pusfinālā jau otro gadu pēc kārtas ar 2-3 piekāpās "Ventspilij", kas ir pašreizējie Latvijas čempioni.

Kā zināms, finālsērijas pirmajā mačā svētdien "VEF Rīga" ar 81:77 pārspēja "Ventspils" basketbolistus.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīja divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēja vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēja divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentās četras reizes. Vietu kārtību noteica uzvarēto spēļu procents.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempiones titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!