Foto: Publicitātes foto
"Jēkabpils" komanda otrdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru pirmajā sērijas spēlē par trešo vietu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL), savā laukumā ar rezultātu 98:71 (22:19, 29:11, 28:13, 19:28) pārspējot "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību.

Pēc ļoti veiksmīgās otrās ceturtdaļas mājinieki izvirzījās vadībā ar 21 punkta pārsvaru, bet trešo ceturtdaļu noslēdza jau ar 36 punktu handikapu. Šajās 20 minūtēs viesi guva tikai 24 punktus, tomēr noslēdzošajā ceturtdaļā atspēlētie deviņi punkti rezultāta starpību padarīja nedaudz pieklājīgāku.

Jurijs Aleksejevs uzvarētāju labā guva 23 punktus, bet 18 punktus iekrāja Rinalds Sirsniņš.

Tikmēr jūrmalnieku rindās attiecīgi 19 un 13 punktus iekrāja Roberts Stumbris un Kristaps Mediss.

Sērija aizritēs līdz vienas komandas trīs panākumiem. Abu komandu otrā cīņa sestdien notiks Jūrmalā.

Iepriekš neviena no šīm komandām nav izcīnījusi Latvijas čempionāta medaļas.

Abas vienības savā starpā šajā sezonā tikušās četras reizes, turklāt visos mačos panākumus izcīnīja "Jēkabpils" komanda. Zīmīgi, ka pēdējā no savstarpējām spēlēm, kas risinājās marta izskaņā, jūrmalnieki tika sagrauti ar 39 punktu pārsvaru (62:101).

Kā zināms, gan "Jūrmala"/"Fēnikss", gan "Jēkabpils" basketbolisti aizraujošās pusfināla sērijās piekāpās valsts spēcīgākajiem klubiem "VEF Rīga" un "Ventspils". Pusfināla sērijā līdz trīs panākumiem jūrmalnieki ar 0-3 atzina "VEF Rīga" pārākumu, bet "Jēkabpils" basketbolisti ar 2-3 piekāpās Kurzemes klubam.

Regulārajā turnīrā Jūrmalas klubs bija sestais un pirmo reizi kluba vēsturē sasniedza ceturtdaļfinālu, kur sērijā līdz trim uzvarām ar 3-1 negaidīti pārspēja pērnās sezonas un šīgada regulārā čempionāta trešo spēcīgāko klubu "Valmiera". Savukārt "Jēkabpils" pēc regulārajā čempionātā ieņemtās ceturtās vietas ceturtdaļfināla sērijā ar 3-1 uzvarēja "Liepāja"/"Triobet" basketbolistus.

"VEF Rīga" un "Ventspils" komandas cīņu par LBL zeltu uzsāks trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!