Foto: DELFI

"Jēkabpils" komanda sestdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta cīņā izbraukumā ar 87:81 (15:18, 24:17, 26:23, 23:23) pieveica "Valmieru".

Zīmīgi, ka "Jēkabpils" komandai Valmierā izdevies uzvarēt pirmo reizi tās pastāvēšanas vēsturē.

Mača sākums labāk padevās "Valmierai", kas pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 18:15 vadību. Tomēr, tuvojoties pirmā puslaika izskaņai, iniciatīvu savās rokās pārņēma "Jēkabpils", lielajā pārtraukumā dodoties ar četru punktu handikapu (39:35). Lai gan otrajā spēles pusē liela loma "Valmieras" uzbrukumos bija amerikāņu leģionāram Džastinam Hērtam, viņš tomēr nespēja izcīnīt mājiniekiem panākumu, kā rezultātā valmieriešiem nācās samierināties ar kārtējo neveiksmi.

Abas komandas šosezon tikušās četras reizes, tām uzvaras dalot uz pusēm.

Valmierieši pēdējo sešu spēļu laikā tikuši pie trim panākumiem, kamēr viņu sestdienas pretinieki izcīnījuši jau piecus panākumus pēc kārtas.

Kā zināms, pie panākuma LBL mačā sestdien tika arī "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda, kas savu skatītāju priekšā ar 72:67 (14:16, 19:16, 17:20, 22:15) pieveica sacensību pastarīti "Saldus".

Abas vienības praktiski visu cīņu aizvadīja punkts punktā, bet nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām tablo vēstīja neizšķirtu 64:64. Nākamajos uzbrukumos mājiniekiem no Jūrmalas izdevās gūt sešus punktus pēc kārtas, kas viņiem arī ļāva nodrošināt uzvaru.

"Jūrmala"/"Fēnikss" sastāvā 27 punktus guva Mārtiņš Laksa, kļūstot par šīs cīņas rezultatīvāko basketbolistu. Tikmēr pretinieku rindās ar 24 punktiem atbildēja amerikānis Prestons Medlins.

Abām komandām šī bija jau ceturtā savstarpējā tikšanās reize šajā sezonā, bet ikreiz pārākumu guvusi "Jūrmala"/"Fēnikss"

Jūrmalnieki pēdējās septiņās spēlēs izcīnījuši tikai divus panākumus. Tikmēr "Saldus" rēķinā šobrīd ir seši zaudējumi pēc kārtas.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir 12 uzvaras 14 spēlēs, bet tai ar 18 panākumiem 23 mačos seko "Liepāja"/"Triobet", bet tuvu blakus ar septiņiem panākumiem deviņās cīņās ir "VEF Rīga" komanda. "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 16 uzvarām 26 cīņās joprojām ir ceturtā, piektajā vietā atrodas "Jēkabpils" ar 15 uzvarām 26 spēlēs, bet "Barons"/LDz basketbolistiem 13 panākumi 24 cīņās.

"Jelgava" ar 11 uzvarām 24 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir deviņi panākumi. Tikmēr "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi sešas un četras uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā tā arī neiesaistīsies, jo komandai netika atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!