Foto: LETA
"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas medaļas īpašniece "Jēkabpils", gatavojoties jaunajai sezonai, aizvadīs pārbaudes spēli ar Ēģiptes valstsvienību, informē vienība.

Šonedēļ jēkabpiliešiem paredzēti divi treniņi dienā, bet nedēļas nogalē Kauņā tiks aizvadītas pārbaudes spēles.

"Ēģiptes izlase ir komanda, kas vienmēr tiek Āfrikas čempionātu finālos. Otrajā dienā pretinieks pagaidām gan vēl nav zināms," atklāja vienības galvenais treneris Igors Miglinieks.

Tāpat "Jēkabpilij" uz pārbaudes laiku pievienojies 22 gadus vecais bulgāru basketbolists Aleks Semjonovs.

Aizvadītajā Bulgārijas čempionāta sezonā 203 centimetrus garais uzbrucējs Sofijas "Levski" rindās laukumā bija 26 spēlēs, vidēji mačā gūstot 13,3 punktus, izcīnot 3,3 atlēkušās bumbas un izdarot 5,2 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Adrijas līgā Semjonovam 25 mači, kuru laikā caurmērā cīņā gūti 9,4 punkti, savāktas 2,2 bumbas zem groziem un izdarītas 3,0 rezultatīvas piespēles.

Pirms tam uzbrucējs ārpus Bulgārijas nav spēlējis.

Tāpat sezonas sagatavošanās treniņos ir pievienojušies četri jaunieši, kuriem ir piedāvāta iespēja gūt pieredzi, trenējoties ar pieredzējušiem spēlētājiem.

"Es labprāt paņemtu vēl vairāk jauniešus. Šobrīd komandā pagaidām ir tikai astoņi spēlētāji, tāpēc pieliku klāt jaunos puišus, lai ir viegli treniņi ar 12 cilvēkiem. Jauniešiem tas būs liels ieguvums. Īpaši prieks, ka tagad jau ir no kā paņemt spēlētājus Jēkabpilī - 2000.gadā dzimušos Kristeru Elksnīti un Matīsu Surkuli. Es redzu, ka viņi var palīdzēt pilsētai. Un pēc tam varbūt arī tikt kaut kur augstāk," atzina Miglinieks.

Kā zināms, nesen par "Jēkabpils" komandas galveno treneri tika apstiprināts pieredzējušais Miglinieks, bet klubs pēdējā laikā pagarinājis līgumus ar Ronaldu Sirsniņu, Pāvelu Veselovu, Oskaru Virsi, Jāni Pozņaku un Artūru Dušeli.

Aizvadītajā LBL regulārā čempionāta turnīrā "Jēkabpils" ar 17 panākumiem 31 cīņā ieņēma piekto vietu, bet izslēgšanas spēlēs pusfinālā vien ar 2-3 piekāpās nākamai vicečempionei "Ventspilij", kamēr finālsērijā par bronzu jēkabpilieši ar 3-1 pieveica "Liepāja"/"Triobet" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!