Foto: DELFI

Latvijas klubs "Jēkabpils" trešdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā savā laukumā ar rezultātu 76:66 (19:24, 19:12, 26:22, 12:8) uzvarēja Lietuvas komandu "Prienai", kas turnīrā līdz šim cīnās bez uzvarām.

Lai arī maču "Jēkabpils" sāka ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem, turpinājumā līdz otrās ceturtdaļas beigām vadībā atradās viesi. Trešās ceturtdaļas gaitā mājiniekiem izdevās iekrāt sešu punktu pārsvaru, bet uzvaru "Jēkabpils" nodrošināja vien cīņas pašās beigās, veicot izrāvienu ar 5:0 un pēdējās četrās minūtēs savu grozu atstājot neskartu.

Rinalds Sirsniņš uzvarētāju labā guva 17 punktus, bet 11 punktus iekrāja amerikānis Devins Teilors.

"Prienai" komanda 22.oktobrī savā laukumā tikās ar citu Latvijas komandu "Valmiera", piedzīvojot neveiksmi ar 66:68. Ar valmieriešiem iepriekš 15.oktobrī spēkojās arī "Jēkabpils", izbraukumā pārliecinoši zaudējot ar 55:82.

Šīs pašas grupas spēlē trešdien Vara Krūmiņa trenētā Igaunijas komanda Valgas "Maks ja Moorits", ko pārstāv Latvijas basketbolisti Jurijs Aleksejevs, Kalvis Krūmiņš, Māris Ļaksa, Reinis Strupovičs un Edgars Krūmiņš, savā laukumā ar 99:95 (21:34, 27:18, 24:17, 27:26) uzvarēja Panevēžas "Lietkabelis" no Lietuvas.

Uzvarētāju labā 27 punktus guva E.Krūmiņš, Aleksejevs izcēlās ar 18 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, par punktu mazāk iekrāja Strupovičs, bet Ļaksam un K.Krūmiņam attiecīgi astoņi un septiņi punkti.

Pašlaik B apakšgrupā "Valmieras" kontā arī trīs uzvaras trīs spēlēs, viena uzvara vienā cīņā ir Igaunijas komandai TTU, ar diviem panākumiem trīs mačos seko "Jēkabpils" un "Maks ja Moorits", "Lietkabelis" kontā ir divas uzvaras četrās cīņās, bet bez uzvarām trīs spēlēs cīnās "Prienai" un Tallinas TLU/"Kalev" no Igaunijas.

Citviet trešdien trešo "double-double" četrās šīs sezonas spēlēs iekrāja Kristers Zeidaks, tomēr Raplas TYCO vienība no Igaunijas ar 67:88 (12:27, 19:21, 12:24, 24:16) izbraukumā zaudēja Utenas "Juventus" komandai no Lietuvas.

Zeidaks ar 15 punktiem kļuva par rezultatīvāko savā komandā un visā mačā, bet 12 izcīnītās bumbas zem groziem bija spēles labākais rādītājs. Viņš laukumā pavadīja 36 minūtes un 30 sekundes, pieļaujot arī piecas kļūdas.

TYCO komanda ar trim uzvarām četrās spēlēs C grupā ieņem otro vietu.

Sacensībās šosezon piedalās 22 klubi no piecām valstīm, turnīrā debitējot arī Krievijas vienībai Maskavas "Dinamo".

Līgas vienpadsmitajā sezonā trīs komandas, kas sacenšas Eiropas kausa izcīņā vai Eiropas Izaicinājuma kausā - "Šiauliai", TU/"Rock" un "Ventspils" - BBL sacensībās iesaistīsies vien izslēgšanas spēlēs, kur būs izliktas ar pirmajiem trim numuriem, bet pārējās 19 komandas sākotnēji sadalītas trijās apakšgrupās.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās vienības un piektā visu grupu labākā komanda kvalificēsies astotdaļfinālam. Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālā, uzvarētājs tiks noskaidrots sērijās līdz divām uzvarām.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", bet arī "Ņevežis" komanda, kas debitē ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempioni "VEF Rīga".

Pirms sezonas Liepājā risinājās "Olybet" BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā "Liepāja"/"Triobet" kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā "Šiauliai" finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu "TonyBet", bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempioni "Ventspils", kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!