Foto: DELFI

Ļoti pārliecinošu uzvaru "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien izcīnīja "Jēkabpils", kas savā laukumā ar 104:60 (26:26, 19:6, 30:15, 29:13) sagrāva sacensību debitanti Mogiļevas "Borisfen" vienību no Baltkrievijas.

Latvijas kluba labā 19 punktus iemeta pieredzējušais Rinalds Sirsniņš, kamēr 16 pievienoja Oskars Virsis. Tikmēr pa 12 punktiem sameta Jurijs Aleksejevs un Artūrs Vītiņš, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas.

Vēl pirmo ceturtdaļu abas vienības aizvadīja līdzvērtīgā cīņā, jo šis spēles nogrieznis noslēdzās neizšķirti 26:26. Tiesa, tā laikā "Jēkabpils" pamanījās no rokām izlaist desmit punktu pārsvaru (24:14).

Mača turpinājums gan pilnībā piederēja mājiniekiem. Lai gan otrās ceturtdaļas sākumā "Borisfen" izvirzījās vadībā ar 30:26, pirmā puslaika turpinājumā Jēkabpils komanda veica iespaidīgu 19:2 izrāvienu, pirmo puslaiku noslēdzot ar 13 punktu pārsvaru (45:32). Otrajā puslaikā Latvijas klubs turpināja ievērojami palielināt savu pārsvaru, kas pārsniedza pat 40 punktus.

Jēkabpilieši šosezon BBL čempionātā ir izcīnījuši divas uzvaras trīs mačos. Turnīrs tika sākts ar grūtu uzvaru viesos pret "Ogre"/"Kumho Tyre", panākumu svinot pagarinājumā ar 86:82, taču pagājušajā nedēļā sekoja neveiksme 72:76 pret Lietuvas klubu Pasvāles "Pieno žvaigzdes".

Tikmēr "Olybet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) "Jēkabpils" pēc neveiksmīgā sākuma, kurā tika piedzīvoti divi zaudējumi pret favorītiem "Ventspili" un "VEF Rīgu", nākamajos četros mačos ir izcīnījusi četras uzvaras, kas šobrīd ļauj ieņemt trešo vietu turnīra tabulā.

Savukārt "Borisfen" komanda trešdien BBL čempionātā ar 59:77 zaudēja "Ogre"/"Kumho Tyre" vienībai. Līdz ar to šī vienība zaudējusi visos trijos šīs sezonas BBL mačos.

BBL debitante "Borisfen" dalību turnīrā sāka tikai otrdien, kad ar 68:102 kapitulēja "Pieno žvaigždes" komandai. Savukārt Baltkrievijas čempionātā "Borisfen", kas iepriekšējos divus gadus ir izcīnījusi bronzas medaļas, jauno sezonu ir sākusi ar divām uzvarām.

"Borisfen" līdzīgi kā Kazahstānas klubs Atirau "Barsi", BBL čempionātā visas spēles aizvadīs viesos.

B apakšgrupā līdere ar trim uzvarām trijos mačos ir Lietuvas vienība "Pieno žvaigždes", bet Latvijas čempionei "Valmiera"/ORDO ir divas uzvaras divās spēlēs. Divi panākumi trīs mačos ir "Jēkabpils" un "Ogre"/"Kumho Tyre" komandām, bet pa viena uzvara ir TTU vienībai. Tikmēr "Borisfen" un Rakveres "Tarvas" ir zaudējuši visās trijās spēlēs.

Savukārt A apakšgrupā bez zaudējumiem ir vienīgi "Barons kvartāls" spēlētāji, kas uzvarējuši abos mačos. Pa divām uzvarām trijos mačos ir "Liepāja"/"Triobet" un Raplas "Avis" kontā, pie vienas uzvaras trijās spēlēs tikuši Ķēdaiņu "Ņevežis" basketbolisti, bez uzvarām ir "Jūrmala"/"Fēnikss" un Igaunijas komanda "Port of Parnu", bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" turnīrā iesaistīsies vien decembrī.

Šajā grupā trešdien "Barons kvartāls" ar 95:84 pieveica Lietuvas komandu "Ņevežis", bet "Liepāja"/"Triobet", neskatoties uz neveiksmīgām pirmajām minūtēm, ar 78:54 uzveica "Avis" un guva ceturto uzvaru pēc kārtas visos turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!