Foto: Publicitātes attēli

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas regulārā čempionāta spēlē pirmdien "Jēkabpils" savā laukumā ar rezultātu 106:58 (34:18, 30:12, 17:13, 25:15) otro reizi šosezon sagrāva Latvijas U-18 izlasi.

Uzvarētājiem ar 22 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām palīdzēja Jurijs Aleksejevs, pa 20 punktiem guva amerikāņu leģionāri Pīdžejs Hils un Tods O'Braiens, kuri abi arī tika pie astoņām atlēkušajām bumbām, bet 18 punktus pievienoja Kristaps Mediss.

Savukārt U-18 izlases labā 11 punktus guva Dāvis Geks, bet ar desmit punktiem izcēlās Ivars Žvīgurs.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā tikšanās reize šosezon. Pirmajā mačā decembra sākumā "Jēkabpils" izbraukumā sagrāva pretiniekus ar 93:46.

"Jēkabpils" komanda pēdējā laikā cīnās sekmīgi un uzvarējusi desmit no pēdējām 12 cīņām.

Savukārt Latvijas U-18 izlase pagājušajā nedēļā piedalījās "Nike International Junior Tournament" jeb jauniešu Eirolīgas turnīrā Šauļos, ko noslēdza ceturtajā vietā.

LBL kopvērtējumā tagad pa desmit uzvarām 11 mačos ir "Ventspils" un "VEF Rīga" komandām, bet "Valmiera" un "Barons kvartāls" ar 12 uzvarām 19 spēlēs dala trešo pozīciju.

Piektā ar 13 uzvarām 21 cīņā ir "Jēkabpils", bet pa deviņām uzvarām attiecīgi 19 un 20 spēlēs izcīnījušas "Jelgava" un "Jūrmala"/"Fēnikss".

"Latvijas Universitātes" (LU) kontā tikmēr astoņas uzvaras 21 cīņā, bet iepriekšējo divu sezonu bronzas medaļnieki "Liepāja"/"Triobet" 21 spēlē izcīnījuši septiņus panākumus un ir devītie. Biznesa augstskola "Turība" ar sešiem panākumiem 20 mačos ieņem desmito vietu, bet Latvijas U-18 izlases kontā viena uzvara 12 spēlēs un pēdējā pozīcija turnīra tabulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!