Foto: Lāsma Irša ; facebook.com/JekabpilsBK

"Jēkabpils" basketbolisti "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien savā laukumā pārliecinoši ar 84:60 (13:11, 22:13, 25:21, 24:15) uzvarēja kopvērtējuma pastarīti "Latvijas Universitāte" (LU) komandu.

"Jēkabpils" LBL čempionātā izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, bet LU visos četros mačos ir zaudējusi.

Laukuma saimniekiem vēl otrās ceturtdaļas vidū bija tikai divu punktu pārsvars (20:18), tomēr līdz pārtraukumam "Jēkabpils" spēja atrauties un puslaiku noslēgt ar 35:24 savā labā. Arī pēc atpūtas laukumā dominēja mājinieki, beigās svinot pārliecinošu uzvaru.

"Jēkabpils" komandā Jurijs Aleksejevs guva 20 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Roberts Stumbris un Mikus Sokolovs pievienoja pa desmit punktiem katrs.

Tikmēr LU rindās Linards Jaunzems guva 11, bet Harijs Rubenis astoņus punktus.

"Jēkabpils" sezonu iesāka ar zaudējumiem potenciālajām sezonas galvenajām favorītēm "Ventspils" un "VEF Rīga", bet nākamajās divās LBL spēlēs droši uzveica "Liepāja"/"Triobet" un "Jūrmala"/"Fēnikss" vienības. Tā kā šosezon rezultāti LBL turnīrā ir samērā neprognozējami, 60% uzvaru un zaudējumu attiecība jēkabpiliešiem pašlaik kopvērtējumā dod stabilu trešo vietu.

Tāpat vienība jau aizvadījusi divas spēles "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL), grūtā spēlē uzveicot citu Latvijas komandu "Ogre"/"Kumho Tyre", bet piekāpjoties Pasvāles "Pieno žvaigždes" no Lietuvas.

Tikmēr Gunta Endzela trenētie LU basketbolisti līdz šim LBL turnīrā bija aizvadījusi trīs spēles un zaudējuši "Valka"/"Valga", "Barons kvartāls" un "Valmiera"/ORDO vienībām, bet divos no šiem mačiem deficīts bija mazāks par desmit punktiem.

LBL kopvērtējumā vadībā ar septiņām uzvarām tikpat spēlēs ir "Ventspils", bet "VEF Rīga" ir četri panākumi četros mačos. Trešajā vietā ar trīs uzvarām piecos mačos ir "Jēkabpils", kurai ar trim uzvarām septiņās spēlēs seko "Barons kvartāls" un "Jūrmala"/"Fēnikss" komandas, bet "Valmiera"/ORDO ar diviem panākumiem piecos mačos ir sestā.

Viens panākums trīs mačos ir "Valkas"/"Valgas" vienībai, "Liepāja"/"Triobet" un "Ogre"/"Kumho Tyre" guvušas pa divām uzvarām sešās cīņās, bet "Latvijas Universitāte" zaudējusi visos četros mačos.

Jaunajā sezonā LBL čempionāts ieguvis sporta bāra "Olybet" vārdu, turklāt turnīrs tiek aizvadīts ar jaunām "Molten" ražojuma bumbām, kā arī pašlaik tiek veidots jauns ceļojošais čempionu kauss, kas tiks izmantots daudzus gadus. Līdzšinējā trofeja dosies uz basketbola muzeju sporta namā "Daugava".

LBL spēles šosezon trešdienās un sestdienās pārraida "Lattelecom" televīzijas kanāls "Best4Sport".

Turnīrā startē desmit komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo dalībnieku vidū vairs nav "Jelgavas" kluba.

"VEF Rīga", kas spēlēs arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalīsies arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" - savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, bet Latvijas čempioni tiks uzzināti ne vēlāk kā līdz maija beigām.

LBL čempionātā valsts labākās vīriešu basketbola komandas piedalās kopš 1992.gada. Aizvadītajās 25 sezonās deviņas reizes čempionu titulu izcīnījusi "Ventspils", astoņas reizes "Brocēni", četras "VEF Rīga", divas "Barons", pa vienai "ASK Rīga" un "Valmiera"/ORDO.

Aizvadītajā sezonā "Valmiera"/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza "VEF Rīga" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!