Foto: F64

Divu Latvijas komandu savstarpējā "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē trešdien "Jēkabpils" pieveica "Liepāja"/"Triobet", bet latvieši Reinis Strupovičs un Roberts Stumbris kopā sameta 47 punktus, kaldinot Igaunijas vienības Rakveres "Tarvas" uzvaru pār Kazahstānas klubu Atirau "Barsi", kuras treneru kolektīvā strādā bijušais "Jēkabpils" galvenais treneris Edmunds Valeiko.uzvaru pār Kazahstānas klubu Atirau "Barsi", kuras treneru kolektīvā strādā bijušais "Jēkabpils" galvenais treneris Edmunds Valeiko.

Jēkabpilieši ar 72:70 (22:20, 18:20, 20:18, 12:12) savā laukumā pārspēja "Liepāja"/"Triobet" komandu.

Uzvarētāju labā 22 punktus sameta lietuvietis Modests Kumpis, bet viņa tautietis Ronalds Rutkausks izcēlās ar 16 punktiem.

Tikmēr liepājnieku rindās pa 14 punktiem sameta Stīvens Zeks un Arnolds Helmanis.

Pirmās ceturtdaļas vidū "Jēkabpils" basketbolisti bija panākuši četru punktu pārsvaru, ko gan liepājnieki ātri atspēlēja. Otrajā ceturksnī tādu pašu pārsvaru ieguva arī viesi, tomēr šoreiz jēkabpilieši bija tie, kas neļāva Liepājas klubam veikt atrāvienu, un pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti 40:40.

Tāpat arī otrajā puslaikā cīņa aizritēja ļoti līdzīgi, nevienai no komandām neiegūstot ievērojamu pārsvaru. Ceturtās ceturtdaļas izskaņā "Jēkabpils" ieguva divu punktu handikapu, ko izdevās noturēt līdz mača beigām.

Tiesa, Liepājas komandai zaudējums neko neizšķīra, jo jau pirms šī dueļa bija zināms, ka tā regulāro sezonu noslēgs apakšgrupas otrajā pozīcijā.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā tikšanās pāris dienu laikā - pagājušajā sestdienā tās turpat "Jēkabpilī" sacentās "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē, mājiniekiem gūstot grūtu panākumu ar 90:88 un uzvaru panākot amerikānim Taileram Larsonam.

Tāpat komandas tikās pašā LBL spēļu ievadā, kad septembra beigās "Liepāja"/"Triobet" savā laukumā pieveica pretiniekus ar 92:73. Savukārt BBL pirmajā aplī novembra sākumā liepājnieki vēlreiz savā laukumā bija pārliecinoši pārāki ar 91:71.

Pēc neveiksmīga sezonas sākuma "Jēkabpils" pēdējās astoņās LBL spēlēs guvusi jau septiņas uzvaras, bet BBL tagad astoņos mačos svinēti seši panākumi. Savukārt liepājnieki iepriekšējo piecu maču laikā LBL piedzīvojuši trīs neveiksmes, bet BBL tagad pārtrūkusi vēju pilsētas basketbolistu trīs uzvaru sērija.

Abas komandas tikās pagājušās sezonas LBL "bronzas sērijā", kurā ar 3-1 uzvarēja "Jēkabpils".

Tikmēr Strupoviča un Stumbra pārstāvētā "Tarvas" ar 100:67 (32:23, 25:12, 22:14, 23:18) uzveica "Barsi" vienību.

Strupovičs šajā mačā iemeta 26 punktus un izprovocēja desmit pārkāpumus, kamēr Stumbris guva 21 punktu, abiem latviešiem esot komandas rezultatīvāko spēlētāju saraksta līderos.

Tikmēr pretinieku komandā ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Maikls Bērvels, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja "Jēkabpils" kluba rindās.

BBL kopvērtējumā B apakšgrupā līdere ar desmit panākumiem 11 mačos ir Lietuvas komanda Prieņu-Birštonas "Vytautas", kurai otrdien "Jūrmala"/"Fēnikss" sagādāja pirmo neveiksmi šosezon. Otrā ar astoņām uzvarām 11 spēlēs ir "Liepāja"/"Triobet", tomēr tai vairs nav cerību pakāpties augstāk.

Sešas uzvaras desmit spēlēs ir "Tarvas" kontā, bet pie tikpat panākumiem 11 dueļos tikusi "Jēkabpils", kam ceturtā vieta, kamēr "Jūrmala"/"Fēnikss" ar piecām uzvarām 12 cīņās ir piektā.

Savukārt A apakšgrupas līdere ar desmit uzvarām 12 spēlēs ir Lietuvas komanda Panevēžas "Lietkabelis", kurai ar astoņām uzvarām 11 mačos seko "Valmiera"/ORDO, bet arī tai vairs nav cerību pakāpties augstāk.

"Barons"/LDz tikmēr guvusi trīs panākumus, kas dod priekšpēdējo - sesto - vietu.

Šajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvadīs izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!