"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā sestdien valsts trešais spēcīgākais klubs "Jēkabpils" ar 85:63 (19:16, 24:12, 21:16, 21:19) izbraukumā uzvarēja "Barons"/LDz komandu, vēl vairāk saasinot situāciju cīņā par kopvērtējuma piekto vietu.

Ja pēc pirmās ceturtdaļas viesiem bija vien trīs punktu pārsvars, tad otrajā ceturtdaļā "Jēkabpils" panāca jau 15 punktu handikapu. Trešajā ceturtdaļā mājinieki sāncenšiem lielus draudus neradīja, kas ļāva jēkabpiliešiem pozīcijas nostiprināt un vēlāk arī pārliecinoši nosargāt.

Lietuvietis Dovīds Rediks, aizvadot maču pret savu bijušo komandu, uzvarētāju labā guva 25 punktus, bet 12 punktus iekrāja Jānis Pozņaks.

"Barons"/LDz komandā ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās horvāts Mateo Kedžo, bet ukrainis Pavlo Burenko guva 15 punktus.

"Barons"/LDz vienība iepriekšējās četrās spēlēs bija izcīnījusi trīs uzvaras, tikmēr "Jēkabpils" komanda, lai arī četrus iepriekšējos mačus spēlējusi mājās, visas spēles bija zaudējusi.

Iepriekš "Barons"/LDz un "Jēkabpils" šosezon LBL turnīrā tikušās divas reizes, abos gadījumos uzvaras izcīnot rīdziniekiem.

Kā ziņots, "Barons"/LDz pēc abpusējas vienošanās pārtraucis sadarbību ar pieredzējušo uzbrucēju Gati Jahoviču. Tikmēr aizvadītās sezonas Latvijas trešais spēcīgākais klubs "Jēkabpils" paziņojis par sadarbības pārtraukšanu ar centra uzbrucēju lietuvieti Povilu Cukinu un viņa tautieša aizsarga Redika piesaistīšanu, kurš šosezon pāris spēles aizvadīja arī "Barons"/LDz rindās.

"Aldaris" LBL turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir 11 uzvaras 12 spēlēs, bet tai ar 16 panākumiem 20 mačos seko "Liepāja"/"Triobet". "VEF Rīga" ar pieciem panākumiem septiņās spēlēs ir trešajā vietā, "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 14 uzvarām 20 cīņās seko ceturtajā pozīcijā, bet 11 panākumi 22 spēlēs ir "Barons"/LDz un "Jēkabpils" basketbolistiem.

"Jelgava" ar deviņām uzvarām 21 mačā atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir septiņi panākumi 21 spēlē. Tikmēr "Latvijas Universitātes" un "Saldus" kontā ir attiecīgi piecas un trīs uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā, visticamāk, tā arī neiesaistīsies, jo komandai joprojām nav atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!