"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sērijā par bronzas medaļām sestdien triumfēja "Jēkabpils" komanda.

Dueļa ceturtajā mačā "Jēkabpils" izbraukumā ar rezultātu 72:70 (17:8, 16:22, 15:15, 24:25) pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" vienības, tādejādi sērijā līdz trim panākumiem uzvarot ar 3-1.

Līdz ar to Jēkabpils klubs izcīnījis pirmās LBL medaļas komandas pastāvēšanas vēsturē.

Cīņu rezultatīvi un veiksmīgi iesāka "Jēkabpils" kluba basketbolisti (13:5), kuri noturēja drošu vadību līdz pirmās ceturtdaļas beigām (17:8). Otrā ceturkšņa ievadā Jānis Pozņaks realizēja divus soda metienus, kas ļāva panākt jēkabpiliešiem atkārtotu deviņu punktu pārsvaru (21:12), tomēr pēcāk sešus punktus pēc kārtas guva "Jūrmala"/"Fēnikss" (18:21), bet minūti vēlāk, pateicoties Aigara Šķēles rezultativitātei, mājinieki izvirzījās vadībā (25:23). Turpmākajās ceturtdaļas minūtēs laukumā aizritēja līdzvērtīga cīņa.

Arī otrais puslaiks duelī iesākās sīvi. Spēles 25.minūtē Šķēle realizēja tālmetienu, kas ļāva panākt atkārtotu neizšķirtu uz tablo (40:40). Noslēdzošajā ceturksnī neliels pārsvars piederēja jūrmalniekiem, taču drošu pārsvaru uz tablo neļāva iegūt pretinieki. Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Jānis Dilevka panāca "Jūrmala"/"Fēnikss" vienībai piecu punktu pārsvaru (59:54), tomēr pēcāk Jēkabpils spēlētāji guva sešus punktus pēc kārtas, kas ļāva atkal pārņemt vadības grožus (60:59). Spēles pēdējā minūtē mājinieki atkal samazināja deficītu līdz vienam punktam (64:65), taču noslēgumā veiksmīgāk laukumā darbojās "Jēkabpils", izcīnot trešo vietu LBL čempionātā.

Uzvarētāju rindās amerikānis Trojs Bārnīss atzīmējās ar 17 punktiem. Tāpat lielisku sniegumu demonstrēja Pāvels Veselovs, kurš guva 16 punktus un izprovocēja 12 noteikumu pārkāpumus.

Tikmēr Jūrmalas vienības labā Uģis Pinete guva 23 punktus, bet Šķēle izcēlās ar 21 punktu.

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā "Jēkabpils" izcīnīja pārliecinošu uzvaru savā laukumā ar rezultātu 98:71, pēc tam "Jūrmala"/"Fēnikss" tika pie panākuma savā laukumā ar 91:79, bet trešajā cīņā "Jēkabpils" atkal bija pārāka savā laukumā ar 81:75.

Iepriekš neviena no šīm komandām nebija izcīnījusi Latvijas čempionāta medaļas.

Abas vienības savā starpā šajā sezonā regulārajā sezonā tikās četras reizes, turklāt visos mačos panākumus izcīnīja "Jēkabpils" komanda. Zīmīgi, ka pēdējā no savstarpējām spēlēm, kas risinājās marta izskaņā, jūrmalnieki tika sagrauti ar 39 punktu pārsvaru (62:101).

Kā zināms, gan "Jūrmala"/"Fēnikss", gan "Jēkabpils" basketbolisti aizraujošās pusfināla sērijās piekāpās valsts spēcīgākajiem klubiem "VEF Rīga" un "Ventspils". Pusfināla sērijā līdz trīs panākumiem jūrmalnieki ar 0-3 atzina "VEF Rīga" pārākumu, bet "Jēkabpils" basketbolisti ar 2-3 piekāpās vēlāk par čempionu kļuvušajam Kurzemes klubam.

Regulārajā turnīrā Jūrmalas klubs bija sestais un pirmo reizi kluba vēsturē sasniedza ceturtdaļfinālu, kur sērijā līdz trim uzvarām ar 3-1 negaidīti pārspēja pērnās sezonas un šīgada regulārā čempionāta trešo spēcīgāko klubu "Valmiera". Savukārt "Jēkabpils" pēc regulārajā čempionātā ieņemtās ceturtās vietas ceturtdaļfināla sērijā ar 3-1 uzvarēja "Liepāja"/"Triobet" basketbolistus.

"VEF Rīga" un "Ventspils" komandu sērijā par LBL zeltu pārāki ar 4-1 bija kurzemnieki, iegūstot savu devīto titulu vēsturē un pirmo kopš 2009.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!