Foto: Publicitātes foto

Viena no iepriekšējo gadu vadošajām valsts komandām "Jēkabpils", kas gan tagad piedzīvojusi ievērojamas izmaiņas, "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē svētdien izbraukumā ar 76:50 (18:8, 23:10, 13:29, 22:12) pārspēja "Latvijas Universitāti" (LU), tiekot pie pirmās uzvaras sezonā.

"Jēkabpils" komandas rindās 24 punktus šajā mačā iemeta Renārs Magone, kamēr 14 punktus pievienoja Edgars Štelmhers. Savukārt LU labā 17 punktus iemeta Jānis Eiduks, bet 13 – Rendijs Feikners.

Jau ar mača pirmajām minūtēm "Jēkabpils" ņēma iniciatīvu savās rokās un pārliecinoši audzēja pārsvaru, kas, noslēdzoties pirmajam puslaikam, bija jau 41:18. Otrajā puslaikā LU vienībai izdevās cīņas gaitu izlīdzināt un pietuvoties pat līdz 45:48, tomēr pēc tam viesi no Jēkabpils atguva iniciatīvu un noslēgumā izcīnīja drošu panākumu.

Šosezon LBL vienības acīmredzami noslāņojušās pirmajā četriniekā un vājāko komandu pieciniekā, svētdienas pretiniecēm esot lejasgalā.

"Jēkabpils" savā vēsturē divreiz ieguvusi LBL bronzas godalgas, bet pirms šīs sezonas vienības sastāvs tika ievērojami atjaunināts un sezonas ievadā tā bija bez uzvarām.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir sešas uzvaras sešos mačos, bet ar piecām uzvarām piecās cīņās seko "Ogre. Trešo vietu ar divām uzvarām trijās spēlēs ieņem "VEF Rīga", kamēr "Jūrmalai" ir trīs uzvaras piecos mačos.

Pirmajam četriniekam ar vienu panākumu trijos mačos seko "Valka"/"Valga", kamēr "Betsafe"/"Liepāja" ir viena uzvara četrās spēlēs. Tālāk seko LU un "Jēkabpils" ar vienu uzvaru piecās cīņās, bet "Valmiera"/ORDO noslēdz tabulu ar vienu panākumu sešos dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!