Foto: Publicitātes attēli

Pie trešās uzvaras šīs sezonas "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačos otrdien tika Latvijas pērnās sezonas trešā spēcīgākā komanda "Jēkabpils", kas savā laukumā ar 76:74 (19:20, 22:16, 21:23, 15:15) pārspēja Kazahstānas komandu Atirau "Barsi", kuras treneru kolektīvā strādā latvietis Edmunds Valeiko.

"Jēkabpils" sastāvā pa 14 punktiem guva Rinalds Sirsniņš, Sandis Silavs un lietuvietis Modests Kumpis.

Šo dueli abas komandas aizvadīja punkts punktā, lai gan dueļa sākumā "Jēkabpils" nonāca iedzinējos ar 5:16. Tomēr mājinieki spēja atspēlēties un pirmo puslaiku noslēdza ar piecu punktu handikapu - 41:36. Abas vienības aizvadīja spraigu otro puslaiku, bet, sākoties pēdējām trim minūtēm, Latvijas klubs atradās iedzinējos ar 70:73. Tomēr turpmākajā laikā "Jēkabpils" sekmīgi spēlēja aizsardzībā, 22 sekundes pirms beigām ar Sanda Silava precīzo tālmetienu izvirzoties vadībā ar 75:73. Mājiniekiem šo nelielo pārsvaru arī izdevās nosargāt, tiekot pie sava trešā panākuma šīs sezonas BBL turnīrā.

Zīmīgi, ka Valeiko ir bijušais "Jēkabpils" komandas galvenais treneris, turklāt ar šo vienību viņš strādāja vēl iepriekšējā sezonā.

"Jēkabpils" sešos aizvadītajos mačos trīsreiz svinējusi panākumu, bet tikpat reižu cietusi zaudējumu. Tiesa, pirms tam iepriekšējā mačā "Jēkabpils" ar 77:69 pieveica citu Latvijas vienību "Jūrmala"/"Fēnikss". Savukārt LBL ietvaros klubs šomēnes ir bez uzvarām.

"Barsi" tikmēr BBL iekrājuši divas uzvaras sešās cīņās.

BBL kopvērtējumā A grupā par līderi ar piecām uzvarām sešās spēlēs kļuvusi latvieša Akseļa Vairoga pārstāvētā Lietuvas vienība Panevēžas "Lietkabelis", kurai ar četriem panākumiem piecos mačos seko "Valmiera"/ORDO. Savukārt "Barons"/LDz komanda ar vienu uzvaru četros mačos ieņem priekšpēdējo, sesto, pozīciju.

Tikmēr B grupā bez zaudējumiem spēlē "Liepāja"/"Triobet" un Lietuvas vienība "Vytautas". Vēl "Jēkabpils" ar trim uzvarām sešos mačos atrodama ceturtajā vietā, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" ar diviem panākumiem sešos dueļos ir sestajā pozīcijā. Savukārt latviešu Roberta Stumbra un Reiņa Strupoviča pārstāvētā Igaunijas komanda Rakveres "Tarvas" ar trīs panākumiem sešos dueļos ir trešā šajā grupā.

Jaunajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvadīs izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!