Foto: Lāsma Irša

"Jēkabpils" komanda "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā trešdien savā laukumā ar rezultātu 76:71 (19:23, 16:14, 19:18, 22:16) pārspēja "Ogre"/"Kumho Tyre" komandu, izšķirošo pārsvaru iegūstot spēles ceturtajā ceturtdaļā.

Ar 22 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām uzvarētājiem atzīmējas Roberts Stumbris, 15 punkti, 11 bumbas zem groziem un septiņi izprovocēti noteikumu pārkāpumi Jurijam Aleksejevam, bet 11 punktus sameta Kristaps Miglinieks.

Tikmēr ogrēniešiem ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Jānis Pozņaks, bet pa desmit punktiem sameta Kristaps Pļavnieks un Gints Antrops.

Mača iesākās līdzvērtīgā cīņā, bet pirmās ceturtdaļas otrajā pusē neliels pārsvars bija viesiem, kas ogrēniešiem ceturksni ļāva uzvarēt ar 23:19. "Jēkabpils" otrās ceturtdaļas pirmajās četrās minūtēs nespēja iekarot pretinieku grozu, kamēr "Ogre"/"Kumho Tyre" šajā laikā panāca deviņu punktu pārsvaru (28:19). Tiesa, nepilnas pusotras minūtes laikā laukuma saimnieki panāca neizšķirtu. Turpinājumā atkal bija līdzīga cīņa, bet pārtraukumā komandas gāja, rezultāta tablo vēstot 37:35 Ogres komandas labā.

Spēles trešajā nogrieznī ogrēnieši saglabāja nelielu vadību, bet pirms ceturtās ceturtdaļas komandas šķīra vairs tikai viens punkts - 55:54 viesu labā. Ceturtajā ceturtdaļā pēc trīsarpus nospēlētām minūtēm Jēkabpils basketbolisti panāca neizšķirtu 60:60. Turpinājumā jēkabpilieši ieguva vadību, to nosargājot līdz mača beigām un svinot uzvaru ar 76:71.

Lai gan "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā šīs komandas savā starpā vēl nav spēkojušās, tās aizvadīja jau savu otro savstarpējo cīņu BBL ietvaros. Sezonas pirmajā šī turnīra mačā oktobrī uzvaru viesos ar 86:82 izcīnīja "Jēkabpils".

Jēkabpils komanda šosezon BBL turnīrā piedzīvojusi tikai divus zaudējumus, turklāt pēdējās septiņās spēlēs gūtas sešas uzvaras. Savukārt Ogres vienībai šosezon astoņos mačos ir pieci panākumi.

Vēl vienā šīs dienas BBL mačā Latvijas čempione "Valmiera"/ORDO viesojas pie Rakveres "Tarvas"/"Palmse Metall", kamēr "Barons kvartāls" savā laukumā tiekas ar Ķēdaiņu "Ņevežis".

Līgas kopvērtējumā A apakšgrupā pie sešām uzvarām astoņās spēlēs atrodas Igaunijas vienība Raplas "Avis", kamēr pieci panākumi septiņos mačos ir "Barons kvartāls" un Ķēdaiņu "Ņevežis" no Lietuvas. Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" kontā ir četras uzvaras, bet trīs uzvaras astoņos mačos guvusi "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda, kurai ar vienu panākumu seko "Port of Parnu", bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" turnīrā iesaistījies vien decembrī un cietis trīs zaudējumus trīs spēlēs.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar septiņām uzvarām astoņos mačos ir Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigždes", bet "Jēkabpils" kontā ir seši panākumi deviņās spēlēs. Ar pieciem panākumiem septiņos mačos seko "Valmiera"/ORDO, bet "Ogre"/"Kumho Tyre" tikpat uzvaras guvusi deviņās spēlēs. Pie trim uzvarām astoņās spēlēs tikusi Tallinas TTU, bet Rakveres "Tarvas"/"Palmse Metall" guvusi divas uzvaras. Savukārt Mogiļevas "Borisfen" basketbolisti zaudējuši visos deviņos aizvadītajos mačos.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kuras ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startēs Eirokausos. Tiesa, astoņas izliktās dalībnieces BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā – arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!