Uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē svētdien izcīnīja "Jēkabpils" komanda, kas ar rezultātu 89:58 (20:18, 31:10, 22:16, 16:14) izbraukumā sagrāva vienu no šīs sezonas pastarītēm "Saldus".

Uzvarētājiem ar 17 punktiem un astoņām bumbām zem groziem palīdzēja Artūrs Dušelis, bet 14 punktus pievienoja Latvijas izlases uzbrucējs Rihards Kuksiks.

Savukārt saldeniekiem ar 14 punktiem atzīmējās Roberts Freimanis.

Saldus komanda cieta ceturto zaudējumu pēc kārtas. Vienība vienīgo šīs sezonas uzvaru guvusi 12.novembrī, kad tika pārspēta cita šīs sezonas neveiksminiece "Latvijas Universitāte". Tikmēr "Jēkabpils" aizvadītajā nedēļā cieta zaudējumu pret "Liepāju"/"Triobet", lai gan pirms tam bija trīs panākumi pēc kārtas.

Abas vienības šosezon savā starpā jau ir tikušās, kad 22.novembrī "Jēkabpils" savā laukumā bija pārāki ar 77:70.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar divās spēlēs izcīnītiem diviem panākumiem atrodas Latvijas vicečempioni "VEF Rīga", kamēr valsts čempioni "Ventspils" ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir otrie. "Liepāja"/"Triobet" ar 11 panākumiem 13 mačos ieņem trešo vietu, bet ar deviņām uzvarām 12 cīņās seko "Jūrmala"/"Fēnikss", kamēr astoņi panākumi 12 mačos ir "Jēkabpils" vienībai, bet pie septiņām uzvarām 11 cīņās tikusi "Barons"/LDz.

"Jelgava" ar četrām uzvarām 12 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir trīs panākumi 12 cīņās. Tikmēr "Saldus" un LU kontā ir pa vienam panākumam 12 spēlēs.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!