Otro panākumu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas sērijā ceturtdien izcīnīja un uzvaras attālumā no medaļām nonāca "Jēkabpils" komanda, kas izbraukumā sērijas trešajā mačā ar 71:63 (10:11, 10:23, 22:10, 14:12, 15:7) pārspēja "Liepāja"/"Triobet" vienību.

Sērijā līdz trim uzvarām vadībā ar 2-1 izvirzījusies "Jēkabpils".

Jau spēles sākumā "Jēkabpils" basketbolisti izvirzījās vadībā ar 7:0. Turpinājumā mājinieki dažus punktus atguva, bet jēkabpilnieki spēja noturēt septiņu punktu pārsvaru (10:3). Tiesa, pēdējās trīs minūtēs pirmajā ceturtdaļā grozus guva tikai "Liepāja"/"Triobet" spēlētāji, izvirzoties vadībā ar 11:10. Nākamajā ceturksnī mājinieki palielināja savu pārsvaru līdz 12 punktiem (26:14), taču pirmo puslaiku noslēdza, esot vadībā pat ar 14 punktu pārsvaru (34:20).

Otro puslaiku veiksmīgāk iesāka jēkabpilnieki, kuri "Liepāja"/"Triobet" lielo 14 punktu pārsvaru sadeldēja septiņās minūtēs, tādējādi panākot neizšķirtu 38:38. Nākamās trīs minūtes abas komandas aizvadīja līdzīgas cīņas, taču mazliet rezultatīvāki bija mājinieki, kuri trešo ceturtdaļu noslēdza, esot vadībā ar diviem punktiem (44:42).

Pēdējā ceturksnī vadībā bija abas komandas. Vispirms trīs punktu pārsvaru ieguva "Jēkabpils" basketbolisti (49:46), taču pēc tam par četriem punktiem vairāk jau bija mājinieku kontā (55:51). 24 sekundes līdz spēles pamatlaika beigām viesu komanda vēl bija iedzinējos ar 53:56, taču pēc veiksmīga Mikus Sokolova tālmetiena jēkabpilnieki panāca neizšķirtu (56:56) un izrāva spēles papildlaiku.

Arī pagarinājumā komandas aizvadīja ļoti sīvu cīņu. Taču pusotru minūti līdz pagarinājuma beigām vadībā bija "Jēkabpils" basketbolisti (66:62). 11 sekundes līdz spēles beigām jēkabpilnieki palielināja savu pārsvaru līdz astoņiem punktiem (71:63), tādējādi uzvarot arī visā spēlē.

Sērijas pirmajā mačā "Liepāja"/"Triobet" guva uzvaru ar 83:72, bet pirmdien "Jēkabpils" pagarinājumā revanšējās ar 71:69.

Pēc tam sērija pirmdien atkal atgriezīsies Jēkabpilī, bet nepieciešamības gadījumā piektais mačs notiks Liepājā.

Tieši "Jēkabpils" komanda pagājušajā sezonā izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas, pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē tiekot pie godalgām. Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" pēdējo reizi pie medaļas tika 2012.gadā, kad arī izcīnīja bronzu.

Abas komandas šosezon LBL turnīrā savā starpā tikušās četras reizes, katrai vienībai izcīnot pa diviem panākumiem. Sezonas pirmajā mačā "Jēkabpils" savā laukumā bija pārāki ar 74:69, bet pēc tam Liepājā mājinieki revanšējās ar pārliecinošo 79:61. Pēcāk vēl vienā duelī "Jēkabpils" savu skatītāju priekšā bija pārāki ar 78:73, bet aprīļa sākumā "Liepāja"/"Triobet" mājās atkal uzvarēja ar 78:65.

Līdz pat LBL regulārā turnīra beigām "Liepāja"/"Triobet" pretendēja uz pirmo vietu, taču to ar 23 uzvarām 31 mačā noslēdza trešajā vietā. Tikmēr "Jēkabpils" ar 17 panākumiem regulārajā turnīrā bija piektie.

Tāpat paralēli šim mačam "Aldaris" LBL finālsērijas trešajā cīņā "Ventspils" uzņem "VEF Rīga" komandu.

Kā zināms, sērijas pirmais mačs risinājās svētdien, rīdziniekiem izcīnot panākumu ar 81:77, bet otrdien "Ventspils" basketbolisti Latvijas galvaspilsētā revanšējās ar 85:68, tāpēc sērijā līdz četriem panākumiem rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Pirms tam pusfinālā "Ventspils" grūtā cīņā jau otro gadu pēc kārtas sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pieveica "Jēkabpili", kamēr "VEF Rīga" ar 3-1 pārspēja "Liepāja"/"Triobet".

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīja divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēja vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēja divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentās četras reizes. Vietu kārtību noteica uzvarēto spēļu procents.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempiones titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!