Foto: F64
Uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlēs sestdien izcīnīja "Jēkabpils" komanda un kopvērtējuma līdere "Valmiera"/ORDO.

Jēkabpilieši, pateicoties veiksmīgam otrajam puslaikam, ar 55:70 (12:6, 11:17, 9:21, 23:26) savā laukumā pieveica "Barons"/LDz spēlētājus.

Pirmais puslaiks tika aizvadīts mazrezultatīvā cīņā un noslēdzās ar neizšķirtu 23:23, bet otrajā puslaikā laukumā dominēja mājinieki, svinot uzvaru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 27 punktiem bija amerikānis Tailers Larsons, bet "Barons"/LDz rindās rezultatīvākais ar 11 punktiem bija amerikānis Karls Hips.

"Jēkabpils" šosezon, skaitot kopā LBL un Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačus, guva tikai trešo uzvaru astoņos mačos. Savukārt "Barons"/LDz vienība kopumā cieta sesto zaudējumu septiņās spēlēs.

Kā zināms, šonedēļ pagājušās sezonas Latvijas trešā spēcīgākā komanda "Jēkabpils" pastiprināja sastāvu ar lietuviešiem - Ronaldu Rutkauski un Modestu Kumpi.

Savukārt "Valmiera"/ORDO savā laukumā ar 80:65 (27:11, 10:23, 25:21, 18:10) apspēlēja kopvērtējuma pastarīti "Latvijas Universitāti", kas šosezon ir bez uzvarām.

Kaut jau pirmajā ceturtdaļā "Valmiera"/ORDO ieguva pat 17 punktu pārsvaru, līdz pārtraukumam viesi bija pietuvojušies līdz 34:37. Otrā puslaika sākumā LU pat uz brīdi ieguva vadību, tomēr ceturtajā ceturtdaļā valmierieši noslieca uzvaras kausu savā pusē un šosezon turpina cīnīties bez zaudējumiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 25 punktiem un 15 bumbām zem groziem bija Ervīns Jonāts, bet ar 13 punktiem izcēlās Aigars Šķēle.

Kā zināms, šonedēļ šī kluba rindas papildināja pieredzējušais aizsargs Armands Šķēle, kurš tādejādi apvienojies vienā komandā ar savu jaunāko brāli Aigaru.

LBL kopvērtējuma līdere ar piecām uzvarām piecos mačos ir "Valmiera"/ORDO komandai, kurai ar sešām uzvarām septiņās spēlēs seko "Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet", kam četri panākumi piecos mačos.

Ar diviem panākumiem četros mačos seko "Jelgava" un "Ogre"/"Kumho Tyre", bet "Valka"/"Valga" komandai viena uzvara divos mačos, "Jēkabpils" savākusi divus panākumus piecus dueļos, kamēr pie divām uzvarām sešās cīņās tikusi "Jūrmala"/"Fēnikss". Pie viena panākuma sešos dueļos tikuši "Barons"/LDz spēlētāji, bet bez uzvarām šobrīd cīnās "VEF Rīga" un "Latvijas Universitāte".

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērnā gada čempioni "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!