Foto: Publicitātes foto

Pagājušās sezonas valsts trešais spēcīgākais klubs "Jēkabpils" svētdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē revanšējās "Latvijas Universitātes" (LU) vienības spēlētājiem par tās uzvaru iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē.

"Jēkabpils" izbraukumā bija pārāki ar 71:52 (17:19, 12:7, 16:13, 26:13).

"Jēkabpils" sastāvā 16 punktus iemeta Rinalds Sirsniņš, kurš izcēlās arī ar astoņām rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr 15 punktus guva Pāvels Veselovs, bet "double-double" iekrāja amerikānis Devins Teilors, kuram 11 punkti un desmit bumbas zem groziem.

Savukārt LU labā 11 punktus guva Armands Ošiņš, bet par vienu mazāk iemeta Harijs Rubenis.

Lai gan cīņas galarezultāts ir pārliecinoši par labu "Jēkabpils" komandai, tā izšķirošo pārsvaru ieguva vien pēdējā ceturtdaļā, kad spēja veikt izrāvienu 20:2 un panākt 66:44. Cīņas lielāko daļu abas komandas aizvadīja līdzvērtīgā duelī.

Kā zināms, abu komandu iepriekšējā mačā LU negaidīti uzvarēja ar 65:61, gūstot savu trešo uzvaru šosezon un tobrīd otro pēc kārtas.

Abas komandas vēl vienu reizi savā starpā tikās 5.oktobrī, kad "Jēkabpils" mājās uzvarēja ar 69:61.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir septiņas uzvaras astoņās spēlēs, bet tai ar 12 panākumiem 15 mačos seko "Jūrmala/Fēnikss" un "Liepāja/Triobet". Vicečempioni "VEF Rīga" ar diviem panākumiem trijās cīņās atrodas vien ceturtajā pozīcijā, "Jēkabpils" basketbolisti ar desmit panākumiem 17 cīņās ir piektie, bet pirmo sešinieku ar astoņām uzvarām 15 spēlēs noslēdz pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošā "Barons"/LDz.

"Jelgava" ar septiņām uzvarām 16 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir pieci panākumi 16 cīņās. Tikmēr "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi trīs un divas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!