Foto: Publicitātes foto

"Jēkabpils" komanda "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien uzveica "Liepāja/Triobet" vienību.

Pērnās sezonas bronzas finālistu duelī jēkabpilieši viesos bija pārāki ar 90:82 (24:16, 21:25, 26:19, 19:22).

Uzvarētājiem ar 28 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām palīdzēja lietuvietis Modests Kumpis, pa 12 punktiem guva Sandis Silavs un Dāvis Gūtmanis, bet desmit punkti Kumpja tautieša Ronalds Rutkauska kontā.

Tikmēr mājiniekiem ar 25 punktiem izcēlās amerikāņu saspēles vadītājs Deivids Hikss, kurš komandai pievienojās šonedēļ. Tikmēr 19 un 13 punktus guva viņa tautieši attiecīgi Kristofers Ričardss un Stīvens Zeks.

Pirmo puslaiku jēkabpilieši noslēdza ar nelielu četru punktu pārsvaru (45:41). Līdz trešā ceturkšņa vidum mājinieki izrādīja pretestību "Jēkabpils" vienībai, tomēr tad viesi iemeta deviņus bezatbildes punktus, panākot jau 11 punktu atstatumu (65:54).

Ceturtajā spēles ceturtdaļā "Liepāja/Triobet" vairākas reizes pietuvojās līdz piecu punktu deficītam (73:78, 75:80 un 77:82), taču vēl vairāk viesu pārsvaru viņiem sadeldēt neizdevās, tādējādi uzvaru svinēja "Jēkabpils" vienība.

"Šodien spēlējām pacietīgi, nepieļāvām momentus, kad ilgāku laiku esam bedrē un pretinieks gūst daudz punktus pēc kārtas. Līdz ar to nepazaudējām pārliecību, kas ir tik svarīga metienu precizitātē. Prieks, ka komandas precizitāte pieaug, tagad svarīgi to noturēt," uzvaru komentēja "Jēkabpils" vienības galvenais treneris Igors Miglinieks.

Pēc sekmīgā sezonas ievada liepājnieki pēdējās piecās LBL spēlēs cietuši četrus zaudējumus un atkāpušies uz ceturto vietu kopvērtējumā. Savukārt "Jēkabpils" komandas sekmes ir gluži pretējas - svinēti jau seši panākumi pēc kārtas.

Abas komandas šosezon savā starpā LBL turnīrā jau divas reizes bija tikušās. Sezonas sākumā liepājnieki uzvarēja savā laukumā ar 92:73, savukārt pirms divām nedēļām jēkabpilieši mājās revanšējās ar panākumu pagarinājumā - 90:88.

Arī "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārajā čempionātā komandām iznācis divas reizes tikties - pērn novembrī liepājnieki bija pārāki savā laukumā ar 91:71, bet pirms pusotras nedēļas "Jēkabpils" revanšējās ar uzvaru savā laukumā 72:70, tomēr tas mačs Liepājas komandai neko vairs neizšķīra.

LBL turnīra tabulā līderi ar 17 uzvarām 20 mačos ir "Ventspils" basketbolisti, bet ar desmit panākumiem 12 mačos seko "VEF Rīga". Savukārt 14 uzvaras 19 spēlēs guvusi "Valmiera"/ORDO, 14 panākumi 21 duelī ir "Liepāja/Triobet" kontā, bet ar 12 panākumiem 20 mačos piektajā vietā seko "Jēkabpils".

Sestajā vietā ar 12 uzvarām 21 spēlē atrodama "Jūrmala"/"Fēnikss", kas pēc sestdien izcīnītas kārtējās uzvaras turpināja nostiprināties izslēgšanas spēļu zonā, bet pie pieciem panākumiem 11 spēlēs tikusi "Valka"/"Valga". Astoto vietu ar septiņām uzvarām 22 spēlēs ieņem "Jelgava", pieci panākumi ir "Barons"/LDz, bet attiecīgi četras un trīs uzvaras guvušas "Latvijas Universitāte" un "Ogre"/"Kumho Tyre" komandas.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!