Foto: Publicitātes attēli
"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien "Jēkabpils" izbraukumā ar rezultātu 101:62 (23:22, 23:16, 24:7, 31:17) sagrāva "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu, izcīnot savu sesto panākumu pēc kārtas.

Tikmēr jūrmalnieki pēc izcili veiksmīgā sezonas nogriežņa tagad piedzīvojuši trīs zaudējumus pēc kārtas.

Viesi vadībā nemainīgi atradās kopš otrās ceturtdaļas beigām, bet lūzumu mačā panāca trešajā ceturtdaļā, kuras gaitā mājiniekiem ļāva gūt tikai septiņus punktus un panāca 25 punktu pārsvaru. Savukārt noslēdzošajā ceturtdaļā jēkabpiliešiem izdevās savu pārsvaru palielināt līdz 40 punktu atzīmei.

Oskars Virsis uzvarētāju labā guva 20 punktus, bet ar 16 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām izcēlās amerikāņu leģionārs Trojs Bārnīss.

"Jūrmala"/"Fēnikss" vienībā rezultatīvākais spēlētājs bija Atis Ozols, kurš guva desmit punktus.

Kā zināms, jūrmalnieki pavisam nesen uzvarēja deviņās spēlēs pēc kārtas, tomēr iepriekšējā mačā trešdien ar 77:88 savā laukumā negaidīti piekāpās "Latvijas Universitātei" (LU). Tikmēr "Jēkabpils" pēdējās desmit LBL spēlēs tikusi pie deviņām uzvarām.

Arī iepriekš šosezon visās trijās savstarpējās spēlēs "Jēkabpils" pieveikusi jūrmalniekus.

Kā ziņots, citā spēlē sestdien biznesa augstskola "Turība" savā laukumā ar 85:70 (21:14, 20:20, 20:10, 24:26) uzvarēja "Jelgavu" un tādējādi pārtrauca piecu zaudējumu sēriju.

"Turības" basketbolisti maču iesāka ar 8:0 izrāvienu, viesu atlikušo laiku saglabājot līderu pozīcijas.

Jānis Antrops uzvarētāju labā guva 20 punktus, kā arī iekrāja 13 atlēkušās bumbas, bet pie 18 punktiem tika Dāvids Kārlis Muižnieks.

Tikmēr "Jelgavas" komandas rindās ar 16 punktiem un 15 bumbām zem groziem izcēlās Lauris Mizis, bet 18 punkti Kristapa Kanberga kontā.

"Turība" iepriekš bija zaudējusi piecās spēlēs pēc kārtas, turklāt iepriekšējās trijās cīņās ar vismaz 30 punktiem. Abu komandu iepriekšējais savstarpējais mačs risinājās pirms desmit dienām, kad jelgavnieki tika pie panākuma savā laukumā ar 74:44. Zīmīgi, ka pirmajās divās abu komandu savstarpējās spēlēs šosezon uzvaras izcīnīja "Turība".

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar 18 uzvarām 20 spēlēs ir "Ventspils" komanda, bet tai ar deviņām uzvarām 11 aizvadītajās spēlēs seko "VEF Rīga". Lai garantētu panākumu regulārajā sezonā, atlikušajos divos mačos ventspilniekiem pietiek izcīnīt vienu panākumu.

Trešo vietu ar 24 uzvarām 33 cīņās ieņem "Jēkabpils" komanda, kurai ar 23 panākumiem 33 spēlēs seko "Valmiera". Piektie ar 22 uzvarām 33 mačos ir "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti, kuriem ar 21 panākumu 34 cīņās seko "Jūrmala"/"Fēnikss".

Tālāk vairs nelikvidējamā atstatumā ārpus "play-off" zonas 15 uzvaras 33 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet astoņnieku ar 13 uzvarām 34 cīņās noslēdz "Latvijas Universitāte". Tālāk ar 11 panākumiem 34 cīņās seko "Jelgava", tikpat uzvaru 35 spēlēs ir "Saldus" basketbolistiem, bet "Turība" 34 mačos iekrājusi par vienu uzvaru mazāk.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 20 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!