Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 19. novembrī, Liepājas Olimpiskajā centrā "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ietvaros BK "Jēkabpils" spraigā mačā ar 84:77 uzvarēja BK "Liepāja/Triobet" komandu.

Jēkabpilieši otrajā puslaikā izsēja gandrīz visu iekrāto 26 punktu pārsvaru, tomēr saspringtā spēles galotnē nosargāja uzvaru ar rezultātu 84:77. Ar 21 punktu un sešām bumbām zem groziem izcēlās Roberts Stumbris.

Atšķirībā no pēdējiem pāris mačiem, jēkabpilieši cīņu Liepājā iesāka ar precizitāti, pirmajā ceturtdaļā relaizējot sešus no septiņiem tālmetieniem, kamēr mājinieki neiemeta nevienu. Pēc pirmās ceturtdaļas "lūšiem" bija desmit punktu pārsvars – 27:17.

Arī nākamajā ceturtdaļā viesi turpināja veiksmīgi iekarot pretinieku grozu, desmit minūšu laikā palielinot savu pārsvaru līdz 19 punktiem (48:29). Tajā skaitā savu ceturto tālmetienu realizēja Roberts Stumbris, bet vēl divus pievienoja Renārs Magone.

Trešās ceturtdaļas izskaņā Rinalds Sirsniņš ar tālmetienu panāca 66:45 savas komandas labā, bet tad minūtes laikā liepājniekiem izdevās astoņu punktu bezatbildes izrāviens, un rezultāta starpība tika samazināta līdz trīspadsmit punktiem – 66:53.

Veiksmīgi aizsākto atgriešanos spēlē liepājnieki turpināja pēdējā ceturtdaļā, piecu minūšu laikā ar kopīgiem spēkiem samazinot deficītu līdz pat astoņiem punktiem (72:64). Tas lika BK "Jēkabpils" galvenajam trenerim Rūdolfam Rozītim sasaukt savus vīrus uz minūtes apspriedi, kas gan redzamu rezultātu uzreiz nenesa. Artjoms Butjankovs iemeta abus nopelnītos soda metienus un pēc brīža pievienoja arī tālmetienu, un "lauvas" jau mina "lūšiem" uz papēžiem – 74:69. Uz brīdi azmukt nedaudz drošākā attālumā ļāva Jurija Aleksejeva divi bezatbildes punkti, Stumbra bloks un vēl viens Aleksejeva realizētais soda metiens – 77:69. Tomēr tad liepājnieku amerikānis Raiens Kuks izcēlās ar pieciem bezatbildes punktiem, un 46 sekundes līdz spēles beigām intriga pietiekami spēcīga – uz tablo abas komandas šķīra tikai trīs punkti (77:74).

Saspringtā spēles galotnē sarīkotajā soda metienu un ātro pretuzbrukumu konkursā labāki bija jēkabpilieši un spēja noturēt uzvaru pār BK "Liepāja/Triobet" – 84:77.

"Šoreiz komanda izpildīja divus no trīs uzdotajiem uzdevumiem. Spēlējām to, ko bijām sarunājuši, kustinājām bumbu un arī iemetām kaut ko. Prieks par pamatsastāva spēlētājiem, bet gribētos, lai visi 12 nospēlē. Katrā ziņā atpakaļceļš no Liepājas uz Jēkabpili šodien būs priecīgs," norādīja BK "Jēkabpils" galvenais treneris Rūdolfs Rozītis

Interesanti, ka šajā spēlē "lūši" iemeta vairāk metienu no tālās (15/33) nevis no tuvās distances (10/23), bet zaudēja zem groziem, izcīnot 29 pret liepājnieku 40 bumbām. Jāatzīmē, ka traumas dēļ spēlē nepiedalījās BK "Jēkabpils" "svarīgākais" vīrs zem groziem – Andrejs Šeļakovs.

"Liepāja/Triobet" – "Jēkabpils" 77:84 (17:27, 12:21, 24:18, 24:18)

"Jēkabpils": Stumbris 21 (6ab), Aleksejevs 20, Magone 18, Sirsniņš 17 (7rp, 4pb), Sokolovs 3 (6 rp), Veselovs 2, Virsis 2, Štelmahers 1, Antrops, Vītiņš, Miglinieks

Šobrīd "Jēkabpils" komandai LBL ir piecas uzvaras un četri zaudējumi.

Uz nākamo basketbola spēli savā laukumā BK "Jēkabpils" aicina jau otrdien, 22. novembrī, kad "Triobet" Baltijas Basketbola līgā mērosies spēkiem ar "TTU" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!