Foto: DELFI
Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota arī nākamajā sezonā pārstāvēs Krievijas klubu Maskavas apgabala "Spartak", kas šogad ceturto reizi pēc kārtas triumfēja FIBA Eirolīgas turnīrā.

Kā vēsta Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") mājaslapa internetā, "Sparta&K" komanda plāno saglabāt visu tās kodolu.

Paredzams, ka galvenās treneres amatā paliks Pokija Četmena, bet no laukuma spēlētājām paliks leģionāres Sjū Bērda, Jēkabsone-Žogota un Sonja Petroviča, kā arī krievietes Irina Osipova un Marina Karpuņina.

Paredzams, ka pēdējo divu gadu FIBA Eirolīgas turnīrā vērtīgākā spēlētāja Diāna Taurasi, tāpat kā Silvija Foulesa gan atstās vienību un spēlēs Turcijā.

Kā ziņots, FIBA Eirolīgas turnīra finālā "Sparta&K" ar 87:80 pieveica Spānijas spēcīgāko klubu Valensijas "Ros Casares", bet Krievijas čempionātā komanda atkal nespēja uzvarēt, finālsērijā ar 0-3 kapitulējot latvieša Gundara Vētras trenētajai Jekaterinburgas UGMK vienībai.

Jēkabsone-Žogota "Sparta&K" komandai pievienojās pirms aizvadītās sezonas. Pirms tam viņa kopš 2006.gada spēlēja citā Krievijas klubā Maskavas "Dinamo".

Jau šīs nedēļas beigās vai nākamās nedēļas sākumā Jēkabsone-Žogota ieradīsies ASV, kur aizvadīs otro sezonu Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) kluba Konektikutas "Sun" sastāvā.

Šovasar Jēkabsone-Žogota, kura tika atzīta par 2007.gada labāko Eiropas basketbolisti, paņēmusi atpūtu no Latvijas izlases un valstsvienībai nepalīdzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!