Foto: DELFI
Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") mājaslapā internetā sācies balsojums gada labāko spēlētāju tituliem četrās kategorijās, kurās kandidē arī trīs Latvijas basketbolistes.

Taču šogad uz gada labākā Eiropas spēlētāja titulu nepretendēs neviens Latvijas basketbolists.

Latvijas sieviešu izlases un Krievijas augstākās līgas kluba Maskavas apgabala "Spartak" spēlētāja Jēkabsone-Žogota kandidē uz labākās basketbolistes titulu, savukārt Latvijas U-20 valstsvienības līdere Elīna Babkina un Latvijas U-18 izlases līdere Sabīne Niedola kandidē uz labākās jaunās basketbolistes titulu.

Līdzjutējiem ir iespēja nobalsot "www.fibaeurope.com" mājaslapā internetā. Balsot varēs līdz 2010.gada janvārim.

Gan sieviešu, gan arī labāko jauno spēlētāju konkurencē ikvienam balsotājam jāizvēlas trīs kandidāti no 11 pretendentēm.

Sieviešu konkurencē bez Jēkabsones-Žogotas kandidē arī Amaja Valdemoro (Spānija), Anna Montanjana (Spānija), Anastasija Veremejenko (Baltkrievija), Anna Votersa (Beļģija), Anna Vajda (Ungārija), Selīna Dimēra (Francija), Evantija Malci (Grieķija), Jana Vesela (Čehija), Laura Maki (Itālija), Marija Stepanova (Krievija), Sandrīna Grudā (Francija), Šeja Dorona (Izraēla), Zuzana Žirkova (Slovākija) un Jeļena Leučanka (Baltkrievija).

Kā ziņots, 2007.gadā Jēkabsone-Žogota kļuva par labāko Eiropas spēlētāju, bet pagājušajā gadā viņa balsojumā ieņēma otro vietu. Savukārt 2005.gadā Jēkabsone-Žogota kļuva par labāko Eiropas jauno spēlētāju.

Pagājušajā gadā par Eiropas labāko basketbolisti tika atzīta Krievijas izlases un latviešu speciālista Gundara Vētras trenētā Krievijas kluba Jekaterinburgas UGMK centra spēlētāja Marija Stepanova.

Tikmēr Niedola labākās jaunās basketbolistes titulam izvirzīta otro gadu pēc kārtas, bet pagājušajā gadā viņa ieņēma septīto vietu.

Kā ziņots, pagājušajā gadā uz Eiropas labākā basketbolista titulu pretendēja Latvijas vīriešu basketbola izlases un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" spēlētājs Andris Biedriņš, kurš balsojumā ierindojās devītajā vietā, bet par labāko tika atzīts Spānijas izlases un NBA kluba Losandželosas "Lakers" centra spēlētājs Po Gasols, kurš arī šogad būs galvenais favorīts uz šo balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!