Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Anete Jēkabsone-Žogota pēc divām kārtām ir 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra sestā rezultatīvākā spēlētāja.

Divās aizvadītajās spēlēs Latvijas izlases kapteine vidēji mačā guvusi 18,5 punktus un dala sesto vietu ar Čehijas izlases līderi Hanu Mačovu. Savukārt rezultatīvākā spēlētāja ar vidēji 23 gūtajiem punktiem ir bijusī Latvijas čempionvienības "TTT/Rīga" brazīliešu leģionāre Iziana Kastru Marikša.

Labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām saraksta augšgalā ir baltkrieviete Anastasija Veramejenka, kura divos mačos vidēji izcīnījusi 10,5 atlēkušās bumbas. Zane Tamane vienā aizvadītajā mačā izcīnījusi astoņas bumbas un ieņem septīto vietu, bet Liene Jansone ar vidēji septiņām atlēkušajām bumbām mačā dala astoto pozīciju.

Gunta Baško ar vidēji četrām rezultatīvām piespēlēm šajā statistikas rādītāja dala ceturto vietu, bet bloķētajos metienos viņa un Ieva Kubliņa ar vidēji 1,5 bloķēto metienu spēlē dala trešo pozīciju.

Latvijas izlase realizējusi 52% metienu un ir otrā labākā šajā rādītājā. Izlase realizējusi 57,5% divpunktu metienu (otrā vieta) un 42,2% tālmetienu (trešā pozīcija).

Ar vidēji spēlē gūtajiem 88,5 punktiem Latvijas izlase ir trešā rezultatīvākā, bet valstsvienība ir ielaidusi tikai 51,5 punktu spēlē, kas ir labākais rādītājs starp visām 12 turnīra komandām.

Latvijas izlase pagaidām turnīrā pieļāvusi vismazāk kļūdu (15), atrodas trešajā vietā atdotajās rezultatīvajās piespēlēs (14,5 vidēji spēlē), sestajā vietā izcīnītajās atlēkušajās bumbās (41), ceturtajā vietā pārtvertajās pretinieču piespēlēs (9,5) un trešajā vietā bloķētajos metienos (4,5). Jāpiebilst, ka pret Latvijas izlasi pretinieces pagaidām šajā turnīrā nav izpildījušas nevienu bloku.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajā mačā Latvijas izlase ar rezultātu 94:34 (29:5, 15:10, 28:11, 22:8) sagrāva Senegālu, bet pēc tam ar 83:69 (20:19, 21:18, 17:24, 25:8) uzvarēja Japānu.

Tāpat oficiāli kļuvis zināms, ka Latvijas izlases ceturtdaļfināla spēle ar Angolu norisināsies piektdien plkst.18.15 pēc Latvijas laika.

Ceturtdaļfinālu uzvarētāji automātiski kvalificēsies Pekinas olimpiskajām spēlēm, bet pārējās četras komandas sestdien un svētdien sadalīs vēl vienu ceļazīmi uz Olimpiādi. Līdz šim vasaras olimpiskajās spēlēs nekad nav piedalījusies neviena Latvijas komanda.

Šodien Latvijas izlasei ir paredzēti divi video treniņi, kuros tiks analizēta Angolas izlase, kā arī plkst.18.00 pēc Latvijas laika notiks basketbola treniņš.

Citos piektdienas mačos plkst.13.45 spēlēs Kuba un Spānija, plkst.16.00 Čehija tiksies ar Japānu, bet plkst.20.30 Brazīlija spēlēs ar Baltkrieviju.

Sestdien pusfinālā par atlikušo ceļazīmi spēlēs Kubas-Spānijas un Čehijas-Japānas, kā arī Latvijas-Angolas un Brazīlijas-Baltkrievijas pāru zaudētāji. Svētdien šo spēļu uzvarētāji tiksies sacensību spēlē par piekto vietu. Šis mačs sāksies plkst.20.30 un pēc tā arī tiks izlozēts galējās Pekinas olimpisko spēļu apakšgrupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!