Foto: LETA
Kaut Latvijas sieviešu basketbola zvaigzne Anete Jēkabsone-Žogota vairākus gadus nav spēlējusi komandās, kurās ir galvenā metienu izpildītāja, viņa uzskata, ka šī sajūta atgriezīsies automātiski.

Kā zināms, atgriežoties valstsvienībā pēc piecu gadu pārtraukuma, piektdien Jēkabsone-Žogota guva 20 punktus, bet Latvijas basketbolistes pārbaudes spēlē ar 76:61 pārliecinoši apspēlēja spēcīgo Baltkrievijas valstsvienību.

"Maču iesākām ļoti labi, pat biju pārsteigta, tomēr otrais puslaiks vairs nebija tik labs - meitenēm, kas nāk no malas, jābūt aktīvākām un gatavām," pēc mača pauda spēlētāja. "Šobrīd vairāk izjūtam viena otru - sākumā es komandas biedrenes tiešām nejutu, bet šodien vismaz pirmajā puslaikā man patika kā bumba kustējās. Nepieciešams samazināt kļūdas, laba atskaite būs mači ar Ķīnu."

Jēkabsone-Žogota klubu sezonas beigās Krievijā saslimusi, turklāt, atgriežoties Rīgā, viņu piemeklējis arī vēdera vīruss, tāpēc spēlētāja pagājušajā nedēļas nogalē nepiedalījās pārbaudes spēlēs Grieķijā. Spēlētāja atzina, ka pagaidām viņai lielas problēmas sagādā valstsvienības kombināciju atcerēšanās.

Latvijas izlases sākuma sastāvā šajā mačā devās Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško-Melnbārde, Zane Eglīte, Anete Šteinberga un Aija Putniņa. Nojaušams, ka tieši šāds pamata piecinieks izlasei varētu būt arī Eiropas meistarsacīkstēs.

"Mums ir problēmas ar piektajiem numuriem, netikām garām ar Jeļenu Ļeučenku, kura darīja, ko gribēja. Tas visvairāk mani biedē, kad Eiropas čempionātā nāks kārtīgi centri," atzina Jēkabsone-Žogota.

Kaut basketboliste pēdējos gados nevienā klubā nav bijusi galvenā snaipere, viņa uzsvēra, ka šādu sajūtu atgūšana ilgu laiku neprasīs.

"Sajūta ātri atnāk, jo trenerim ir daudzas kombinācijas, kurās man tiek izspēlēta bumba, tāpēc nekas neatliek un jākļūst par snaiperi - klikšķis jāpārslēdz uz to, ka atkal ir vairāk jāuzbrūk, bet tas atnāks automātiski," pauda spēlētāja. "Tādos brīžos spēle tiek izbaudīta, bet gribās labāk, jo vismaz duelī ar Baltkrieviju aizmetu garām daudzus brīvus metienus."

Latvija, turpinot pārbaudes spēļu ciklu, sestdien un pirmdien cīnīsies ar spēcīgo Ķīnas komandu.

No 29. līdz 31.maijam Čehijā notiks vairāku komandu turnīrs, kurā bez mājiniecēm un latvietēm piedalīsies arī Slovākijas un Japānas izlases. Pēc tam 3.jūnijā Latvijas izlase Rīgā uzņems kaimiņienes Lietuvas basketbolistes, bet jau nākamajā un aiznākamajā dienā izbraukumā spēkosies ar Zviedrijas komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!