Foto: LETA

Pēdējo divu gadu Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota trešdien guva 16 punktus FIBA Eirolīgas spēlē, palīdzot Gundara Vētras trenētajai Krievijas komandai Kurskas "Dinamo" savā laukumā ar rezultātu 92:68 (27:15, 20:13, 19:17, 26:23) uzvarēt Polijas vadošo klubu Krakovas "Wisla Can-Pack".

Latviete laukumā pavadīja 20 minūtes un 37 sekundes, raidot grozā divus no pieciem divpunktu metieniem un visus četrus tālmetienus. Tas viņu padarīja par komandas dalītu otro rezultatīvāko spēlētāju.

Tāpat Jēkabsone-Žogota iekrāja trīs rezultatīvas piespēles, vienu atlēkušo bumbu, divas pārtvertas bumbas, vienu kļūdu un vienu piezīmi.

Uzvarētāju labā 20 punktus guva amerikāniete Nemkadi Ogvumike, kura izcīnīja arī 12 bumbas zem groziem.

Ar sešām uzvarām septiņos mačos "Dinamo" komanda A apakšgrupas kopvērtējumā ir otrajā vietā, atpaliekot vien no citas Krievijas vienības Jekaterinburgas UGMK, kas astoņās cīņās guvusi septiņus panākumus.

Kā zināms, pērnajā novembrī Jēkabsone-Žogota otro gadu pēc kārtas tika nosaukta par Latvijas labāko basketbolisti, balvu iegūstot ļoti pārliecinoši. Viņa pērn kā pirmā no Latvijas uzvarēja Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionātā, kā arī virs galvas cēla Krievijas čempiontitulu.

Jēkabsone-Žogota šosezon ir vienīgā no latvietēm, kas spēlē FIBA Eirolīgā.

Šīs sezonas FIBA Eirolīgā piedalās 15 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās - A apakšgrupā cīnās septiņas vienības, kamēr B apakšgrupā spēlē astoņas. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Savukārt finālčetrinieka sacensības plānotas no 10. līdz 12.aprīlim.

Pagājušajā sezonā kopā ar citu Krievijas komandu Jekaterinburgas UGMK Jēkabsone-Žogota šajā turnīrā izcīnīja trešo vietu, bet 2013.gadā tajā uzvarēja, latvietei iegūstot savu otro FIBA Eirolīgas titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!