Foto: DELFI
18 punktus otrajā Krievijas sieviešu basketbola čempionāta ceturtdaļfināla spēlē svētdien guva latviete Anete Jēkabsone-Žogota, palīdzot regulārajā sezonā uzvarējušajai Maskavas apgabala "Spartak" komandai ar rezultātu 100:62 izbraukumā pieveikt Vologdas "Čevakata" vienību.

Jēkabsone-Žogota spēlēja 20 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā četrus no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, divos no pieciem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Vēl latviete izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izpildīja četras rezultatīvas piespēles, pieļāva trīs kļūdas un izprovocēja trīs noteikumu pārkāpums.

Šajā mačā Jēkabsone-Žogota bija rezultatīvākā spēlētāja. 18 punktus uzvarētājām guva arī Diāna Taurasi. Savukārt "Čevakata" vienībā ar 17 punktiem izcēlās Olga Jakovļeva.

Sērijā līdz divām uzvarām "Spartak" triumfēja ar 2-0.

Tāpat svētdien čempionāta pusfinālā iekļuva arī regulārajā sezonā otro vietu izcīnījusī Gundara Vētras trenētā Jekaterinburgas UGMK komanda, kas sīvākā cīņā ar 83:71 pārspēja Maskavas "Dinamo" vienību.

Šajā spēlē rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Agņeška Bibržicka. Savukārt "Dinamo" labā 15 punktus guva Marina Kuzina.

Arī šajā sērijā pārī UGMK triumfēja ar 2-0.

Pusfinālā UGMK tiksies ar Orenburgas "Nadežda" komandu, bet Maskavas apgabala "Spartak" ar Sanktpēterburgas "Spartak" vai Kurskas "Dinamo" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!