Desmit punktus pirmajā Krievijas sieviešu basketbola čempionāta ceturtdaļfināla spēlē ceturtdien guva latviete Anete Jēkabsone-Žogota, palīdzot regulārajā sezonā uzvarējušajai Maskavas apgabala "Spartak" komandai ar rezultātu 109:74 savā laukumā pieveikt Vologdas "Čevakata" vienību.

Jēkabsone-Žogota spēlēja 13 minūtes un divas sekundes, kuru laikā realizēja vienīgo izpildīto divpunktu metienu un visus septiņus soda metienus, bet grozam garām raidīja vienu divpunktu metienu. Vēl latviete izpildīja divas rezultatīvas piespēles, pieļāva trīs kļūdas un izprovocēja četrus noteikumu pārkāpums.

Šajā mačā rezultatīvākā bija Ilona Korstina, kura 21 punktu un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet "Čevakata" vienībā ar 18 punktiem izcēlās Anastasija Pimenova.

Sērijā līdz divām uzvarām "Spartak" izvirzījās vadībā ar rezultātu 1-0. Abu komandu nākamā spēle notiks 28.martā.

Vēl vienā mačā ceturtdien pie pārliecinošas uzvaras tika arī regulārajā sezonā otro vietu izcīnījusī Gundara Vētras trenētā Jekaterinburgas UGMK komanda, kas ar 96:51 pārspēja Maskavas "Dinamo" vienību.

Šajā spēlē rezultatīvākā ar 23 punktiem bija Sandrīna Grudā, kura tika arī pie deviņām atlēkušajām bumbām. Savukārt "Dinamo" labā 19 punktus guva Marija Čerepanova.

Arī šajā sērijā cīņa notiek līdz divām uzvarām. Arī šajā mačā nākamais mačs risināsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!