Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) pirmssezonas pārbaudes spēlē otrdien piecus punktus guva Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, bet viņas pārstāvētā Konektikutas "Sun" komanda izbraukumā ar 89:84 trešajā pagarinājumā zaudēja Ņujorkas "Liberty" vienībai.

Jēkabsone-Žogota maču uzsāka savas komandas sākumsastāvā un laukumā pavadīja 27 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā realizēja vienu no sešiem divpunktu metieniem, kā arī vienu no pieciem tālmetieniem.

Tāpat Latvijas basketboliste izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja piecas personīgās piezīmes.

"Sun" komandā rezultatīvākā spēlētāja bija Tīna Čārlza, kura guva 22 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet uzvarētājām pa 14 punktiem guva Kalana Grīna un Kepija Pondekstere, kura šosezon pārstāvēja latviešu speciālista Gundara Vētras trenēto Krievijas čempionvienību Jekaterinburgas UGMK.

WNBA šīs sezonas regulārais čempionāts sāksies 15.maijā. "Sun" komanda pirmajā mačā savā laukumā uzņems Čikāgas "Sky" vienību.

Kā ziņots, ikdienā Krievijas klubu Maskavas apgabala "Sparta&K" pārstāvošā Jēkabsone-Žogota februārī ar "Sun" komandu pagarināja līgumu uz diviem gadiem.

Jau ziņots, ka bijusī Latvijas izlases kapteine WNBA turnīrā debitēja pagājušajā vasarā. Pēc neveiksmīgi aizvadītajām pirmajām nedēļām sezonas noslēgumā Jēkabsone-Žogota jau kļuva par vienu no "Sun" komandas līderēm un priekšpēdējā regulārā čempionāta sezonā jau iekļuva starp pretendentēm uz visas līgas labākās spēlētājas titulu.

Savā pirmajā WNBA sezonā Jēkabsone-Žogota piedalījās 27 spēlēs, no kurām 16 uzsāka pamatsastāvā, bet "Sun" komanda 34 mačos izcīnīja 16 uzvaras, Austrumu konferences turnīru noslēdzot piektajā vietā un neiekļūstot izslēgšanas spēlēs. Vidēji mačā latviete guva 9,4 punktus.

Jēkabsone-Žogota šajās spēlēs vidēji guva 9,4 punktus, realizējot 39,4% tālmetienu.

Kā zināms, WNBA sezona norisinās vasarā.

LETA jau vēstīja, ka šovasar Jēkabsone-Žogota, kura tika atzīta par 2007.gada labāko Eiropas basketbolisti, atpūtīsies no Latvijas izlases un valstsvienībai nepalīdzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!