15 punktus FIBA Eirolīgas turnīra spēlē basketbolā sievietēm trešdien guva latviete Anete Jēkabsone-Žogota, palīdzot Krievijas čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK ar rezultātu 97:60 (31:16, 27:13, 18:23, 21:8) savā laukumā pārliecinoši pieveikt Ungārijas klubu Ģēras "Seat Lami-Ved".

Jēkabsone-Žogota laukumā pavadīja 28 minūtes un 31 sekundi, realizējot sešus no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un vienu no trijiem tālmetieniem. Viņa arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izpildīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas un nopelnīja trīs piezīmes.

Rezultatīvāk par latvieti UGMK komandā nospēlēja vienīgi Kendisa Pārkere, kuras rēķinā bija 19 punkti. Tikmēr "Seat Lami-Ved" komandā ar 15 punktiem izcēlās Iva Ciglara.

Citā A apakšgrupas mačā trešdien Ievas Kubliņas pārstāvētā Francijas čempionvienība "Bourges Basket" negaidīti sīvā cīņā ar 69:67 (28:18, 14:15, 13:13, 14:21) pārspēja Aijas Putniņas Lietuvas vienību Kauņas "Vici-Aistes".

Kaut lielāko daļu mača samērā pārliecinoši vadībā atradās "Bourges Basket", pēdējā minūtē mājinieces spēja pārņemt vadību ar 67:66. Tomēr cīņas izskaņā pārliecinošāk nospēlēja Francijas vienība.

Šajā mačā Kubliņa spēlēja sešas minūtes un 37 sekundes, kuru laikā palika bez punktiem, grozam garām raidot divus soda metienus. Vēl latviete izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja divas piezīmes.

Savukārt Putniņa laukumā pavadīto desmit minūšu un 11 sekunžu laikā guva trīs punktus, realizējot vienīgo izpildīto divpunktu metienu un vienu no diviem soda metieniem, bet grozam garām raidot divus tālmetienus. Tāpat Putniņa izcīnīja trīs bumbas zem groziem.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 20 gūtajiem punktiem bija Stella Kalcidu, bet "Vici-Aistes" vienībā 12 punktus guva Amanda Kemežija.

UGMK komanda tika pie piektās uzvaras septiņās aizvadītajās A apakšgrupas spēlēs, kas tai pēc pirmā apļa cīņām dod trešo vietu, "Bourges Basket" ar trijām uzvarām pašlaik ieņem piekto vietu, bet "Vici-Aistes" ar vienu uzvaru septiņās cīņās ir pēdējā, astotajā, vietā.

Šajā apakšgrupā bez zaudējumiem šajā grupā turpina cīnīties Turcijas klubs Stambulas "Galatasaray".

No citām latvietēm turnīra B apakšgrupā cīnās Elīnas Babkinas un Zanes Tamanes pārstāvētā Turcijas spēcīgākā vienība Stambulas "Fenerbahce", kuru šajā sezonā vada bijušais Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks, kā arī Aijas Brumermanes pārstāvētā Itālijas čempionvienība Skio "Famila Wuber".

Šosezon FIBA Eirolīgas turnīrā spēlē 23 komandas, kas izkārtotas trijās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra aizvadīšanas 15 labākās vienības, tostarp arī finālastoņnieka jeb "Final 8" turnīra saimnieces, iekļūs izslēgšanas spēlēs.

FIBA Eirolīgas "Final 8" turnīra mājvieta tiks noteikta sezonas gaitā.

Izslēgšanas spēlēs 14 komandas, ņemot vērā pirmajā posmā sasniegto bilanci, tiks sadalītas septiņos astotdaļfināla pāros, kas sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Pēc tam astotdaļfināla sēriju uzvarētājas un "Final 8" turnīra rīkotājas no 2012.gada 28.marta līdz 1.aprīlim četru dienu turnīrā izspēlēs ceturtdaļfinālus, pusfinālus un finālmačus, noskaidrojot jaunās FIBA Eirolīgas čempiones.

Jau vēstīts, ka FIBA Eirolīgas turnīrā šosezon nepiedalās iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas turnīrā startēja četras sezonas pēc kārtas, bet ne reizi nespēja pārvarēt apakšgrupu sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!