Foto: LETA

Pēdējo divu gadu Latvijas labākās basketbolistes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Kurskas "Dinamo" komanda, ko trenē latviešu speciālists Gundars Vētra, svētdien ar pārliecinošu uzvaru iesāka Krievijas čempionāta izslēgšanas turnīru.

"Dinamo" izbraukumā ar 98:63 (33:10, 23:12, 22:11, 20:30) sagrāva Krasnojarskas "Jeņisej" spēlētājas.

Latviete šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus.

Jēkabsone-Žogota iemeta trīs no pieciem izpildītajiem divpunktu metieniem, bet grozam secen lidoja visi trīs tālmetieni. Latvijas basketbolistes rēķinā arī divas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles, trīs pārtvertas bumbas, divas kļūdas un trīs piezīmes.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 24 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija amerikāniete Nemkadi Ogvumike.

Sērijā līdz divām uzvarām Kurskas komanda pārņēma vadību ar 1-0.

Kā zināms, regulārajā sezonā Kurskas "Dinamo" vienība ar 15 panākumiem 18 spēlēs ieņēma trešo vietu desmit komandu konkurencē. Tajā ar 17 uzvarām triumfēja Jekaterinburgas UGMK pārstāves, kas būs Kurskas "Dinamo" pretinieces aprīlī gaidāmā FIBA Eirolīgas finālturnīra pusfinālā.

Kā zināms, pērnajā novembrī Jēkabsone-Žogota otro gadu pēc kārtas tika nosaukta par Latvijas labāko basketbolisti, balvu iegūstot ļoti pārliecinoši. Viņa pērn kā pirmā no Latvijas uzvarēja Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionātā, kā arī virs galvas cēla Krievijas čempiontitulu, kad vēl pārstāvēja Jekaterinburgas UGMK.

Vētra par Kurskas kluba galveno treneri tika apstiprināts pagājušajā vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!