Foto: DELFI

Prestižākā Eiropas sieviešu basketbola turnīra - FIBA Eirolīgas - finālā tiksies Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK un Turcijas spēcīgākais klubs Stambulas "Fenerbahce", ko pārstāv Ieva Kubliņa, noskaidrojās pēc piektdien notikušajām pusfināla spēlēm.

Savās mājās notiekošā finālturnīra pusfinālā UGMK ar 73:44 (16:18, 18:7, 22:8, 17:11) sagrāva Francijas komandu "Bourges Basket".

Jēkabsone-Žogota šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā guva 11 punktus, realizējot abus izpildītos divpunktu metienus, divus no četriem tālmetieniem un vienu no diviem raidījumiem no soda līnijas.

Tāpat latviete izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izpildīja trīs rezultatīvas piespēles un pārtvēra divas bumbas. Laikā, kamēr Jēkabsone-Žogota atradās laukumā, UGMK komanda sameta par 39 punktiem vairāk, nekā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs cīņā.

Rezultatīvāk par Jēkabsoni-Žogotu UGMK komandā nospēlēja Kendisa Pārkere, kura guva 24 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, kā arī 16 punktus guvusī Diāna Taurasi.

Kaut UGMK komanda jau vairākus gadus ir viena no FIBA Eirolīgas turnīra galvenajām favorītēm, tā iepriekšējo reizi finālā spēlēja pirms desmit gadiem.

Tikmēr "Fenerbahce" otrajā pusfinālā ar 68:56 (14:15, 14:20, 23:10, 17:11) pieveica Košices "Goods Angels" vienību no Slovākijas.

Šajā mačā Kubliņa nospēlēja desmit minūtes un 51 sekundi, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienīgo izpildīto divpunktu metienu, un izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

Savukārt rezultatīvākā uzvarētājām ar 19 punktiem bija Kepija Pondekstere.

"Fenerbahce" FIBA Eirolīgas finālā spēlēs pirmoreiz vēsturē.

Apakšgrupu sacensībās gan UGMK, gan "Fenerbahce" nezaudēja nevienā mačā.

Fināls un mačs par trešo vietu risināsies svētdien.

Pērn turnīrā triumfēja Valensijas "Ros Casares" komanda, kas pāris mēnešus vēlāk paziņoja par savu bankrotu.

Latviešu basketbolistes līdz šim FIBA Eirolīgas finālā spēlējušas divas reizes - 2009.gadā zaudējumu izšķirošajā mačā piedzīvoja Guntas Baško pārstāvētā Spānijas vienība Salamankas "Halcon Avenida", bet gadu vēlāk Jēkabsone-Žogota palīdzēja sacensībās triumfēt Krievijas klubam Maskavas apgabala "Spartak".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!