Foto: PantherMedia/Scanpix
Uzvaras FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas spēlēs trešdien izcīnīja latviešu basketbolistu Anetes Jēkabsones-Žogotas un Aijas Putniņas pārstāvētās komandas.

Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK izbraukumā ar rezultātu 74:59 (17:13, 14:6, 25:12, 18:28) pieveica Čehijas klubu Prāgas ZVVZ USK.

Šajā cīņā Jēkabsone-Žogota laukumā pavadīja 35 minūtes, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot trīs no astoņiem divpunktu metieniem un abus soda metienus. Vēl latviete izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja četras rezultatīvas piespēles un pieļāva divas kļūdas.

Rezultatīvākā UGMK komandā ar 15 gūtajiem punktiem bija Sandrīne Grudā, bet ZVVZ USK rindās ar 24 punktiem izcēlās Anna Montanjana.

Savukārt Putniņas pārstāvētā Lietuvas vienība Kauņas "Vici-Aistes" savā laukumā ar 71:51 (20:8, 18:11, 22:13, 11:19) pārliecinoši pieveica Ungārijas klubu Ģēras "Seat Lami-Ved", tiekot pie pirmā panākuma turnīrā.

Putniņa spēlēja 17 minūtes, kuru laikā iekrāja desmit punktus, realizējot vienu no trim divpunktu metieniem, abus tālmetienus un abus izpildītos soda metienus. Tāpat viņa arī izcīnīja četras bumbas zem groziem, izpildīja vienu rezultatīvu piespēli un pārtvēra divas bumbas.

Šajā mačā rezultatīvākā "Vici-Aistes" komandā ar 12 gūtajiem punktiem bija Vita Kuktiene, bet "Seat Lami-Ved" labā 14 punktus guva Nora Naģe.
Pēc šiem mačiem A grupas kopvērtējumā UGMK ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem pirmo vietu, bet "Vici-Aistes" komanda ar vienu panākumu piecās cīņās atrodas priekšpēdējā, septītajā, pozīcijā.

Bez zaudējumiem šajā grupā turpina cīnīties tikai Turcijas klubs Stambulas "Galatasaray", bet latvietes Ievas Kubliņas pārstāvētā Francijas čempionvienība "Bourges Basket" ar divām uzvarām četrās spēlēs pašlaik ieņem ceturto vietu.

Kā ziņots, no citām latvietēm turnīra B apakšgrupā cīnās Elīnas Babkinas un Zanes Tamanes pārstāvētā Turcijas spēcīgākā vienība Stambulas "Fenerbahce", kuru šajā sezonā vada bijušais Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks, kā arī Aijas Brumermanes pārstāvētā Itālijas čempionvienība Skio "Famila Wuber".

Šosezon FIBA Eirolīgas turnīrā spēlē 23 komandas, kas izkārtotas trijās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra aizvadīšanas 15 labākās vienības, tostarp arī finālastoņnieka jeb "Final 8" turnīra saimnieces, iekļūs izslēgšanas spēlēs.

FIBA Eirolīgas "Final 8" turnīrs šosezon risināsies Stambulā.
Izslēgšanas spēlēs 14 komandas, ņemot vērā pirmajā posmā sasniegto bilanci, tiks sadalītas septiņos astotdaļfināla pāros, kas sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Pēc tam astotdaļfināla sēriju uzvarētājas un "Final 8" turnīra rīkotājas no 2012.gada 28.marta līdz 1.aprīlim četru dienu turnīrā izspēlēs ceturtdaļfinālus, pusfinālus un finālmačus, noskaidrojot jaunās FIBA Eirolīgas čempiones.

Jau vēstīts, ka FIBA Eirolīgas turnīrā šosezon nepiedalās iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas turnīrā startēja četras sezonas pēc kārtas, bet ne reizi nespēja pārvarēt apakšgrupu sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!