FIBA Eirolīgas turnīra basketbolā ceturtdaļfinālā piektdien vietu sev nodrošināja Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Maskavas apgabala "Spartak" un Gundara Vētras trenētā Jekaterinburgas UGMK.

"Spartak" astotdaļfināla otrajā spēlē izbraukumā tikās ar Polijas klubu Gdiņas "Lotos" un svinēja panākumu ar 91:69, tādējādi uzvarot arī sērijā līdz divām uzvarām, jo arī otrdienas mačā Krievijā "Spartak" guva panākumu ar 98:49.

Jēkabsone-Žogota spēlēja 19 minūtes un šajā laikā periodā guva astoņus punktus, precīzi realizējot divus no četriem divpunktu metieniem, kā arī vienu no trim divpunktu raidījumiem. Latvijas basketboliste arī izcīnīja zem groziem divas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un veica vienu bumbas pārtveršanu.

Rezultatīvākā šajā mačā uzvarētājām ar 31 gūtu punktu bija "Spartak" līdere Diāna Taurasi, kamēr "Lotos" labā 18 punktus guva Ivana Matoviča.

Savukārt Vētras trenētā UGMK vienība izbraukumā ar 61:50 lika kapitulēt Turcijas klubam Stambulas "Galatasaray". Kā ziņots, UGMK uzvarēja ar 79:55 arī savā laukumā, tādējādi nodrošinot vietu Eirolīgas ceturtdaļfinālā.

Ar 17 punktiem UGMK rindās izcēlās Nikolā Pārkere, bet "Galatasaray" labā pa 15 punktiem guva Sofija Janga un Tamika Kečinga.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfinālā nespēja iekļūt latviešu basketbolistu Ievas Kubliņas un Zanes Tamanes pārstāvētā Čehijas čempionvienība Prāgas ZVVZ USK, kas arī otrajā mačā piekāpās Spānijas spēcīgākajai komandai Valensijas "Ros Casares", šoreiz atzīstot sāncenses pārākumu ar 74:85. Kā ziņots, arī abu komandu iepriekšējā mačā otrdien ar 81:70 savā laukumā pārāks bija "Ros Casares" klubs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!