FIBA Eirolīgas turnīra basketbolā finālturnīrā piektdien vietu sev nodrošināja Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Maskavas apgabala "Spartak" vienība un Gundara Vētras trenētā Jekaterinburgas UGMK komanda.

"Spartak" ceturtdaļfināla otrajā spēlē izbraukumā tikās ar Turcijas čempionēm Stambulas "Fenerbahce", izcīnot smagu uzvaru pagarinājumā ar 87:85. Vēl trešās trešdaļas vidū "Spartak" zaudēja ar 11 punktiem, tomēr turpinājumā spēja atspēlēties un izcīnīja panākumu.

Šajā mačā Jēkabsone-Žogota spēlēja 31 minūti un 37 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus, realizējot vienīgo izmesto divpunktu metienu, vienu no trim tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat latviete izcīnīja arī četras atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un pieļāva divas kļūdas.

"Spartak" komandas uzvaru lielā mērā sekmēja Diānas Taurasi rezultatīvais sniegums - viņa guva 38 punktus, bet Silvija Foulesa guva 26 punktus un izcīnīja 19 atlēkušās bumbas.

Savukārt UGMK vienība arī izbraukumā ar 65:60 pieveica Slovākijas komandu Košices "Good Angels".

Šajā mačā UGMK labā Polijas izlases līdere Agneška Bibžicka guva 20 punktus, bet Kepija Pondekstere izcēlās ar 11 punktiem.

Kā ziņots, pirmajos ceturtdaļfināla mačos "Spartak" uzvarēja ar 90:79, bet UGMK basketbolistes bija pārākas ar 81:56.

Sērijā līdz divām uzvarām gan "Spartak", gan UGMK komandas uzvarēja ar 2-0.

FIBA Eirolīgas pusfināla spēles tiks aizvadītas 9.aprīlī, bet fināls un mačs par trešo vietu risināsies 11.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!