Uzvaras Krievijas sieviešu basketbola čempionāta spēlēs svētdien izcīnīja latvietes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Maskavas apgabala "Spartak" komanda latviešu speciālista Gundara Vētras trenētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK.

"Spartak" tikās ar Orenburgas "Nadežda" vienību, izcīnot panākumu ar 88:77. Šajā mačā latviete 21 minūtes laikā guva 14 punktus, realizējot divus no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem, trīs no pieciem tālmetieniem un vienīgo soda metienu.

Par Jēkabsoni-Žogotu rezultatīvāk nospēlēja 19 punktus guvusī Silvija Foulsa un Diāna Taurasi, kuras rēķinā bija 18 punkti.

Savukārt UGMK komanda ar rezultātu 75:72 pārspēja Kurskas "Dinamo" vienību.

Aizvadītajā mačā rezultatīvākā spēlētāja uzvarētājām ar 19 gūtajiem punktiem bija Kepija Pondekstere, bet "Dinamo" rindās ar 17 punktiem izcēlās Anastasija Bočarova.

Jau ziņots, ka smagu uzvaru UGMK šonedēļ izcīnīja arī FIBA Eirolīgas čempionāta spēlē, kad izbraukumā tikai ar 69:64 pārspēja Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray".

Šī UGMK komandai bija 11.uzvara 11 aizvadītajās spēlēs, kas tai čempionāta kopvērtējumā dod pirmo vietu, bet līderei ar deviņām uzvarām desmit spēlēs seko "Spartak" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!