Foto: LETA
"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā svētdien "Jelgava" ar 73:67 (23:8, 16:18, 17:20, 17:21) izbraukumā pieveica turnīra pastarīti "Latvijas Universitāti" (LU).

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 14 punktiem un 14 bumbām zem groziem bija Agnis Čavars, kuram ar 12 punktiem piebalsoja Harijs Rubenis un Kristaps Pļavnieks, bet 11 punktus sameta Rihards Zēbergs.

Savukārt LU rindās 12 punktus sameta Roberts Krūmiņš, kuram arī deviņas bumbas zem groziem.

LU basketbolisti līdz ar to šosezon cietuši zaudējumus visās astoņās spēlēs, kamēr "Jelgava" tika pie trešās uzvaras septiņās cīņās.

Šī bija pirmā abu komandu savstarpējā tikšanās šogad.

Iepriekšējā spēlē LU ar 73:87 piekāpās Latvijas čempioniem "VEF Rīga", savukārt "Jelgava" ar 67:90 zaudēja šosezon pārliecinoši spēlējošajai "Valmiera"/ORDO vienībai, kas tikai sestdien piedzīvoja pirmo zaudējumu šogad, LBL mačā ar 74:82 piekāpjoties pagājušās sezonas vicečempionei "Ventspilij".

LBL kopvērtējuma līdere ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir "Ventspils", kam ar septiņiem panākumiem astoņos mačos seko "Valmiera"/ORDO komanda. Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" kontā ir seši panākumi septiņos mačos.

Čempionei "VEF Rīga" divas uzvaras trīs spēlēs, bet "Ogrei"/"Kumho Tyre", "Jēkabpilij" un "Jelgavai" - trīs panākumi septiņos mačos. Viens panākums trīs spēlēs "Valkas"/"Valgas" komandai.

Pa divām uzvarām ir "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Barons"/LDz spēlētājiem, kuriem attiecīgi aizvadītas septiņas un astoņas spēles, bet bez uzvarām šobrīd cīnās LU.

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērnā gada čempioni "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!