Foto: AFI
"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) vienība "Jelgava" piesaistījusi amerikāņu centra spēlētāju Eliotu Elaiasonu, kurš pirmssezonā pārstāvēja bronzas medaļas īpašnieci "Jēkabpili", ceturtdien paziņoja līga.

LBL turnīrā Elaiasons šosezon laukumā nedevās, bet trīs pārbaudes spēlēs viņš vidēji mačā guva 10,0 punktus un savāca 9,3 bumbas zem groziem.

211 centimetrus garais un 23 gadus vecais leģionārs līdzšinējo basketbolista pieredzi guvis Minesotas Universitātes komandā "Golden Gophers", kur bija pašlaik jau karjeru noslēgušā latvieša Oto Ošenieka komandas biedrs. Iepriekšējā sezonā amerikānis nospēlēja 31 spēli, vidēji 11 minūtēs gūstot trīs punktus, trīs atlēkušās bumbas un 0,5 rezultatīvas piespēles.

"Jelgava" šosezon aizvadījusi četrus mačus, divos no tiem izcīnot uzvaru, kas viņiem dod piekto vietu turnīra tabulā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā vēl viens "Jēkabpilī" sezonas sākumu aizvadījušais centra spēlētājs Džūljuss Brukss pārgāja uz turnīra debitanti "Ogre"/"Kumho Tyre" vienību.

LBL kopvērtējuma līdere ar piecām uzvarām piecos mačos ir "Valmiera"/ORDO komanda, kurai ar sešām uzvarām septiņās spēlēs seko "Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet", kam pieci panākumi sešos mačos.

Divus panākumus četros mačos guvusi "Jelgava", bet "VEF Rīga" uzvara divās spēlēs. "Ogre"/"Kumho Tyre" un "Jēkabpilij" ir divas uzvaras piecās cīņās, kamēr pie divām uzvarām sešos dueļos tikusi "Jūrmala"/"Fēnikss", bet viens panākums trīs spēlēs "Valkas"/"Valgas" komandai.

Vienu panākumu sešos dueļos guvuši "Barons"/LDz spēlētāji, bet bez uzvarām šobrīd cīnās "Latvijas Universitāte".

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!