Foto: DELFI

Pārliecinošu uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē trešdien izcīnīja "Jelgavas" basketbolisti, kuri savās mājās ar rezultātu 91:75 (24:11, 20:22, 29:13, 18:29) pārspēja "Jēkabpils" komandu, tādā veidā saglabājot izredzes pacīnīties par vietu izslēgšanas spēlēs.

Pirmajā spēles ceturtdaļā pārliecinoši labāki bija mājinieki, kuri ceturksni noslēdza ar 13 punktu pārsvaru (24:11). Arī otro ceturksni aktīvāk iesāka jelgavnieki, kuriem pat izdevās iegūt 21 punkta handikapu (34:13), tomēr viesi atguvās un pirmais puslaiks noslēdzās ar 44:33 "Jelgava" vienības labā.

Trešajā trešdaļā atkal dominēja jelgavnieki, kuriem pirms ceturtā spēles ceturkšņa 27 punktu pārsvars (73:46). Ceturtajā spēles nogrieznī aktīvāki bija jēkabpilieši, taču "Jelgavas" iekrātais pārsvars bija pārāk liels un mājinieki svinēja uzvaru ar 91:75.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās bija Dāvis Geks, kuram 24 gūti punkti, turklāt 18 no tiem viņš guva vēl pirmajā puslaikā. Savukārt 12 punktus pievienoja Rihards Ginters.

Tikmēr jēkabpiliešiem ar 17 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Maikls Bērvels.

Lai iekļūtu LBL izslēgšanas spēlēs "Jelgavai" jāuzvar visos četros atlikušajos mačos, kuru vidū ir arī dueļi ar augstāk esošajām "Barons"/LDz, "Liepāja"/"Triobet" un "Jēkabpils" komandām, kā arī jācer, ka "Barons"/LDz piedzīvos vismaz vēl vienu zaudējumu.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kam ir 13 uzvaras 15 spēlēs, otrajā vietā ar astoņiem panākumiem desmit cīņās ir "VEF Rīga" komanda, kurai ar 21 panākumu 27 mačos seko "Liepāja"/"Triobet". Lai liepājnieki gūtu otro vietu regulārajā sezonā un izvairītos no sacenšanās ceturtdaļfinālā, atlikušajos četros mačos tā vairs nedrīkst zaudēt.

"Jūrmala"/"Fēnikss" ar 17 uzvarām 29 cīņās ir ceturtā, piektajā vietā ar 16 uzvarām 29 spēlēs atrodas "Jēkabpils", bet "Barons"/LDz ieņem sesto pozīciju ar 14 uzvarām 27 spēlēs.

Tikmēr "Jelgava" ar 12 uzvarām 27 mačos joprojām atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir 11 panākumi 28 spēlēs. Bet "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi septiņas un piecas uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā tā arī neiesaistīsies, jo komandai netika atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!